> Advies > De eerste afspraak > De eerste date: do’s & don’ts

De eerste afspraak

De eerste date: do’s & don’ts

Eindelijk is het dan zo ver. Vandaag gaan jullie voor het eerst samen met zijn tweetjes op stap. Spannend. Iets waar je als single al lang naar hebt uitgekeken. Om het beste van jouw eerste date te maken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en geen verwachtingen te scheppen.

De eerste date: do’s & don’ts

1. Proper en rein is fijn

Als single wil je bij je eerste date vooral dat je afspraakje aandacht heeft voor jou en niet voor je slechte adem, je gore nagelranden of de stukjes spinazie die nog tussen je tanden zweven. Je begint best met je kleren te kiezen. Weet je niet goed wat aandoen, vraag dan aan vrienden of vriendinnen waar zij vinden dat je goed in staat. Neem zeker een douche/bad voor je naar je eerste date vertrekt en als dat niet kan, bestaat er nog altijd zoiets als deo. Tanden even poetsen en controleren in de spiegel voor je op je ontmoetingsplaats aankomt. Neem hiervoor rustig de tijd en begin op tijd, zo start je niet gestresseerd een eerste date.

2. Kom niet te laat, maar ook niet veel te vroeg

Waarschijnlijk ben je wel wat zenuwachtig voor zo'n eerste date. Niet getreurd, die andere single is dat ook. Vaak op je klok kijken en vol spanning het afgesproken uur afwachten hoort daar bij. Dan is het niet leuk als je date veel te laat komt. Zeker als die niet even verwittigd. Dat geeft de indruk dat het afspraakje niet belangrijk genoeg is. Heb je op café afgesproken of een andere openbare plaats, kom dan enkele minuten te vroeg. Zo kan je je date zien toekomen en haar of hem observeren hoe die single binnenkomt. Moet je je date thuis gaan oppikken, kom dan ook niet te vroeg aan. Je date is zich nog aan het klaarmaken en wil net als jij dat op een rustige manier doen. Als je nog make-up moet aanbrengen terwijl de andere aan de deurbel staat, gaat je lijntje eyeliner zeker niet lukken. Het is niet omdat je bij de andere thuis hebt afgesproken dat je die ook moet binnenlaten. Daarvoor kennen jullie elkaar nog niet en... je wil toch nog niet alles laten zien van de eerste keer?

3. Me myself and I

Speel geen rol. Ben je niet de grote redenaar, probeer dan geen ingestudeerde onderwerpen naar boven te halen. Dat komt erg geforceerd over. Je bent wie je bent en kom daar voor uit. Je kan dan maar beter zeggen ' ik ben geen grote prater, maar luisteren, daar ben ik heel goed in'. Singles waarderen elkaars eerlijkheid.

4. Kies je onderwerp

Zo'n eerste date is altijd wat zoeken. Bekijk dus vooraf nog eens jullie mailconversatie of bekijk het profiel van de single nog eens. Daar staan zeker gespreksonderwerpen in die je kan aankaarten. Vragen naar die reis die hij gemaakt heeft of de hobby die zij heeft, kunnen een perfecte opener zijn. Te zware onderwerpen (religie, politiek, geldzaken,...) kan je beter mijden, tenzij dat natuurijk de onderwerpen zijn die jullie bindt.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)