> Advies > De eerste afspraak > Eerste date: waar o waar spreken we af?

De eerste afspraak

Eerste date: waar o waar spreken we af?

Je hebt je eerste date vastgelegd en dan komt de vraag: waar? Vergeet niet dat het belangrijkste bij zo’n eerste date is om elkaar beter te leren kennen. Daarom zal een geslaagde eerste ontmoeting gewoonlijk gepaard gaan met een goed gesprek en niet tijdens avontuurlijke of extreme activiteiten plaatsvinden.

Eerste date: waar o waar spreken we af?

Binnen of buiten?

Om succesvol te daten moet je vooral oog hebben voor de persoon met wie je date. Kijk dus om te beginnen naar zijn/haar profiel: eet je date graag ijs, ga dan samen een ijsje likken. Wandelt ze graag, maak een kleine wandeling in het park, lust je date graag koffie, ontmoet elkaar dan in een leuke koffiebar. Als het mooi weer is kun je ook een wandeling maken aan het strand of zelfs een bankje opzoeken in het maanlicht en met elkaar praten in een romantische setting. Indien het weer het niet toelaat, kan je maar beter binnen blijven. Erg leuk is het niet om verkleumd of doorweekt van een eerste date te komen. Wat je best niet doet is iemand bij je thuis uitnodigen op een eerst date. Je kent de ander nog niet en daardoor zal je date zich niet helemaal op zijn of haar gemak voelen. En diegene die ontvangt kan zich ook ongemakkelijk voelen door het bezoek en het vrij geven van zijn of haar privacy. Daarom zijn de meest voor de hand liggende plaatsen voor zo’n eerste date een cafeetje of een restaurant.

Tijd

Succesvol daten hangt van meer af dan de juiste ligging, zo kan de lengte van een eerste date ook bepalend zijn. Het is al vaak gezegd: hou je eerste afspraakje kort. Maak er dus geen restaurantbezoek van met een zevengangenmenu, maar kies voor een koffie na het werk.

Geluid

Op je eerste date wil je de persoon waarmee je een afspraak hebt beter leren kennen, de beste manier is door met elkaar te praten. Plaatsen met luide muziek of plekken waar het druk is kunnen je verplichten om luid te spreken of zelfs te schreeuwen zodat je het risico loopt elkaar niet te verstaan, dit kan je afspraak verpesten.

Verlichting

Als je je eerste afspraak hebt moet je er voor zorgen dat er voldoende verlichting is, zodat je uitdrukkingen en gebaren van je partner kunt waarnemen. Een eetzaal vol met TL verlichting kiezen is qook niet nodig. Zoek naar een plaats die de sfeer weergeeft die je wil neerzetten.

Geld

Ook al heb je geld genoeg en was je van plan om zelf te betalen, hoort het kiezen van extreem dure plaatsen niet tot de categorie van succesvolle dates. De kans is groot dat je date zich daar niet goed bij voelt. Dus tenzij je de nadruk wil leggen op je fortuin, kies voor iets eenvoudigs maar origineel. En tot slot, kies niet een plaats waar iedereen je kent. het is niet leuk voor je date dat iedereen jouw aanspreekt (en je date van boven tot onder bekeken wordt), het is ook niet goed voor je reputatie als je regelmatig date…

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)