> Advies > Van de single coach > Wacht niet te lang met de eerste date

Van de single coach

Ik was verliefd op zijn berichten, in het echt was het een afknapper

Online liep het allemaal geweldig en ook de foto’s waren veel belovend, maar de vlinders in de buik waren helemaal verdwenen na de eerste ontmoeting. Hoe kan dat?

Dating tips van Single Coach Mieke

Daar zijn veel verklaringen voor. Er zijn natuurlijk een groot aantal mensen die zich online anders voordoen dan ze echt zijn. Dan kan het zijn dat ze foto’s van tien jaar geleden gebruikten (en dan is het even schrikken wanneer je iemand live zien), maar ook dat ze iets anders hebben gezegd dan in werkelijkheid blijkt te zijn. Ze zeiden een hoogstaande functie te hebben en dan zie je hem of haar toevallig in de plaatselijke parking van de afspraakplaats …. in een oude Ford Fiesta. Niets mis mee, maar het plaatje klopt niet meer.
Verder kunnen verwachtingen al eens uiteenlopen en niet online besproken zijn. Jij bent klaar voor een langdurige relatie en uit de eerste ontmoeting blijkt dat je gewoon een opvulsels bent van het drukke weekend of dat de andere partij eigenlijk gewoon zin had in seks.
En het is niet ongebruikelijk dat je online natuurlijk een (toekomst/mogelijkheden-) beeld gaat vormen. Je ziet jezelf al de volgende zomer samen dingen doen, denkt al aan het volgende familiefeest (waar je samen met hem of haar gaat toekomen), bent al bezig in je hoofd met activiteiten te plannen met twee. Maar als die niet beantwoord worden in een eerste ontmoeting, smelt verliefdheid al snel weg. En verliefdheid is leuk, maar het moet wel van twee kanten komen. Want zeg nu zelf, wanneer je een eerste date hebt en je ziet dat de ander super verliefd is en het is voor jou alleen een verkennend gesprek, dan haak je af. En ja, dat afhaken voelt de Verliefde Andere ook en die verliefdheid verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Vergeet ook niet dat sommige singles zich makkelijker uiten online dan in het echt. Hoe vlot het allemaal leek te gaan per mail, zo stroef kan het lopen in het echt. Eerst even bellen kan dus geen kwaad om dat te vermijden. Dan hoor je de andere al eens en kan je merken hoe vlot die al pratend is. En verder is er uiteraard de factor non-verbale communicatie. Iemand kan mooi zijn op foto, maar als je hem of haar in het echt ontmoet kan de andere single toch kleine gebaren hebben die jou storen. Een klein zenuwtikje, gekromde schouders, een ander stemtimbre dan je had verwacht,…

En last but not least spreekt onze geur. Feromonen zijn bepalend of we iemand aantrekkelijk vinden of niet. Niet dat de andere persoon onfris ruikt (wat sowieso een afknapper is), daar gaat het niet over. Feromonen zijn werkzame natuurlijke chemische onderdelen die door mensen (en dieren) worden geproduceerd om mensen (dieren) van het andere geslacht aan te trekken. Feromonen gaan de seksuele aantrekking verhogen. Maar we zijn ons daar niet van bewust. Feromonen komen vrij als we zweten en die geur verspreiden we dan en wordt al dan niet opgepikt door de ander. Daar kunnen we weinig aan doen, maar is soms wel een verklaring waarop we iemand waarop we online helemaal verliefd waren, helemaal niet meer zijn na een eerste ontmoeting.

Niet al te lang wachten om iemand te ontmoeten is dus de boodschap!
 

test

Over de auteur

Mieke Mievis is in 1998 afgestudeerd als seksuologe aan de KU Leuven. Daarna heeft zij haar postgraduaat in systeemtherapie gevolgd van 1998-2001 om als relatie en sekstherapeut aan de slag te kunnen. Zij startte haar eigen praktijk op in Ternat en heeft inmiddels ook een praktijk in Haacht lopen. Naast haar werkzaamheden als relatietherapeute bij Parship werkt ze voor de Vlaamse Overheid, waar ze dossierbehandelaar is rond het thema seksuele gezondheid. Dat thema behandelt ze ook vaak in de media. Zo heeft ze twee jaar een rubriek (lekkere lijven) gehad op de vroegere radiozender Donna, werkte ze mee aan het maandblad Milo en werd ze in een aantal radio- en televisieprogramma's gevraagd om haar expertise. Tegenwoordig heeft ze een vaste rubriek in de weekendbijlage de NINA en geeft ze geregeld lezingen over lichaamstaal, een thema waar ze in ' de zomer van 2007' mee op het scherm te zien was. Je kan haar ook nalezen in drie boeken: het lekkere Lijvenboek 1 en 2 en dit jaar verscheen 'Natuurlijk over Seks'. Sinds jaar en dag staat Mieke ook met artikelen de leden van Parship bij.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)