> Advies > Het eerste contact > Alle remmen los na eerste contactverzoek

Het eerste contact

Alle remmen los na eerste contactverzoek

Trappelt u van enthousiasme om na het eerste contactverzoek die potentiële kandidaat te ontmoeten? Slaat u de fase van het mailen en bellen het liefst over? En denkt u: waarom wachten? Leuk, maar denk ook goed na voordat u deze stap zet. Het merendeel van de leden bouwt het contact namelijk liever rustig op.

Alle remmen los na eerste contactverzoek

Vanaf het moment dat Nathalie (36) en Alex (39) mailcontact hadden, wist ze dat ze hem graag persoonlijk wilde leren kennen. "Ik stelde meteen een ontmoeting voor, en wees verdere mails en telefoontjes van de hand. Ik stond helemaal perplex toen hij antwoordde dat hij mij niet direct hoefde te ontmoeten", herinnert ze zich. Toch blijkt dat een derde van de Parship-leden liever wat meer gas bijzet dan de kat uit de boom te kijken. Dat tempo ligt voor veel leden echter te hoog. Probeer een zelfde tempo te vinden waar u zich beiden goed bij voelt.

Doelgericht zoeken

Het is verstandig om in uw tekstuele uitingen niet direct alle remmen los te gooien. Tast af hoe hij/zij reageert op uw contactverzoek, en blijf aardig. Als hij/zij niet voldoet aan uw reactie, zal daar wellicht een reden voor zijn. Zo brak Anna (46) het contact af met een man die in het begin meteen om haar foto vroeg: "Hij schreef dat hij zijn tijd niet graag wilde verdoen als het hem niet duidelijk is met wie hij contact heeft. Ik moest mijn foto naar hem sturen. De manier waarop ik gedwongen werd, vond ik zeer onaangenaam." Met een efficiënte en doelgerichte zoektocht is in principe niets mis, zolang er wel respect blijft voor de ander. Wees u ervan bewust dat hij/zij misschien liever een ander tempo volgt. Bovendien geldt dat de online zoektocht naar een partner in ieder geval al sneller tot een levendig tempo leidt dan in het normale leven. Immers, het is al duidelijk dat u allebei op zoek bent naar een partner door uw Parship-lidmaatschap.

Vertrouwensband opbouwen

Veel mensen geven niet meteen alles van zichzelf prijs. Zij bouwen liever eerst een vertrouwensband op. "Ik heb me dikwijls geërgerd als ik voor mijn gevoel te snel met iemand had afgesproken", herinnert Laura (32) zich uit haar beginperiode bij Parship. "Maar ik wilde niet zo bekrompen overkomen, en stemde dan toch maar in." Als het contact u te snel gaat, laat dan het gaspedaal los. Laat weten dat u voor het zetten van de volgende stap meer tijd nodig heeft. Vertel wel dat u openstaat voor het sluiten van eventuele compromissen, maar laat u zich in geen geval onder druk zetten.

Tempo beargumenteren

Parship-lid Christiaan (42) voert het tempo het liefst zo hoog mogelijk op: "Als ik oog in oog sta met een dame, kan ik veel beter beoordelen of het wat kan worden of niet", vertelt de graficus. "Ik ben erg visueel ingesteld en mailen ligt me net zo min als telefoneren", verklaart hij. Zo zijn er genoeg redenen waarom u het tempo liever versnelt. Ook nu geldt: wees duidelijk. Vertel waarom u het contact te langzaam vindt gaan en beargumenteer waarom u die volgende stap zo graag wilt zetten.

De tijd nemen

Neem altijd voldoende tijd om de ander te ontdekken. Dat geldt zowel voor mailcontact en telefonisch contact, als voor persoonlijke ontmoetingen. Marijke (28): "Ik stemde meteen in toen Tom voorstelde om zo snel mogelijk af te spreken. Qua tijd zat hij erg krap en hij moest op zakenreis voor langere tijd. Toen we elkaar tijdens de lunch ontmoetten, keek hij voortdurend op zijn horloge. Ik had het gevoel dat hij niet naar me luisterde. Na deze ontmoeting heb ik het contact dan ook beëindigd." Als u echt op zoek bent naar een relatie, maakt u daar tijd voor vrij. Hebt u geen tijd voor dergelijke ontmoetingen? Wacht dan totdat u meer tijd heeft. En zorg dat uw hoofd leeg is voor andere dingen. Pas dan boekt u succes.

* De namen in dit stuk zijn gefingeerd. En de uitspraken zijn afkomstig uit ingestuurde brieven. Leden hebben toegestemd in plaatsing.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)