> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Een compromis sluiten bij het zoeken van een partner

Nieuw bij PARSHIP

Een compromis sluiten bij het zoeken van een partner

Slechts zelden volgt het lot het pad dat men zich zou wensen... Als u een levenspartner zoekt, moet u het sluiten van een eventueel compromis niet uit de weg gaan. Vaak draagt uitgerekend de ware een masker waarachter een bijzondere persoon schuilgaat.

Een compromis sluiten bij het zoeken van een partner

Eigenlijk zocht u zo'n markant type met een volle bos haar, het liefst de ambassadeur van Frankrijk of ten minste professor aan een universiteit. Kortom, de man van uw dromen. In plaats daarvan leerde u bij vrienden een pottenbakker kennen met veel humor, grote belezenheid en een haardos waar de kale schedel al doorheen schemerde. Geen liefde op het eerste gezicht, maar na de tweede of derde keer kijken begon het toch te kriebelen - de "verkeerde" bleek toch Mr. Right te zijn.

Op het tweede gezicht

Stel, u overweegt een serieuze relatie, maar u bent (nog) niet halsoverkop verliefd. Het is volledig legitiem om potentiële kandidaten tegen uw persoonlijke "zoeksjabloon" te houden. Het is dan de kunst om de juiste sjabloon op te stellen en deze bovendien flexibel in te zetten. Het zou toch jammer zijn als u door een overhaast oordeel op grond van een uiterlijk detail iemand misloopt die perfect bij u zou passen. De vrouw met de chique naam of de man met het platte accent zijn misschien heel anders dan u denkt. Daar komt u echter pas achter wanneer u eerst de dialoog met iemand aangaat. Bovendien: chique namen en een accent kan men kwijtraken, maar humor en betrouwbaarheid zijn heel moeilijk later in het leven te verwerven. Let wel: dit betekent niet dat men maar met iemand genoegen moet nemen ("...beter dan alleen blijven"). U kunt bij het kiezen van een partner alleen compromissen sluiten met een kans op toekomstig geluk, wanneer u eerst ontdekt wat voor u persoonlijk acceptabel is.

Slechts een kleine tekortkoming?

Er zijn nu eenmaal dingen waar u niet mee kunt leven. Wordt u zich ervan bewust wat dit voor dingen zijn, wat u zogezegd een leven lang tegen de borst zou stuiten. Als u bijvoorbeeld voor uzelf hebt uitgemaakt: in elk geval geen partner die niet gestudeerd heeft, dan moet u daar ook bij blijven. Maar bedenkt u zich ook dat er altijd wel iets aan uw nieuwe liefde zal zijn dat u graag zou veranderen als u kon toveren: rekeningsaldo, gewicht, brutale zonen die midden in de puberteit zitten... Het gaat erom of u de afwijking van uw ideaalbeeld als een gewone tekortkoming kunt tolereren of dat het in uw ogen een fundamenteel gebrek betreft. Hoe denkt u over vrouwen met kleine kinderen of over mannen die al tweemaal zijn gescheiden, of over partners die tien jaar later dan u zijn geboren? Sommige mensen lijken net 40 terwijl ze 50 zijn en andersom. Als u bij uw zoektocht van tevoren al mensen uitsluit die enige jaren jonger of ouder zijn dan u, ontneemt u zichzelf wellicht een grote kans. Sommige ideaalbeelden heeft men van anderen overgenomen en kan men net zo goed meteen overboord gooien: vindt u mannen met sterke lichaamsbeharing die zich ook niet door een overhemd laat verhullen werkelijk zo verschrikkelijk? Hier kunnen we ook het steekwoord marktwaarde noemen: als u er niet als Tom Cruise uitziet, kunt u beter geen Penélope Cruz verwachten - behalve misschien als u net zo goed verdient als de heer Cruise... Als u eenmaal verliefd bent geworden, wordt alles sowieso anders: de vrouw met de bijziende blik achter dikke brillenglazen is voor u de mooiste ter wereld. Of: kale heren ziet u ineens met heel andere ogen, alleen omdat ook uw geliefde geen kam meer nodig heeft.

Tolerant - maar niet blind

Maakt u voor uzelf uit welk opleidingsniveau uw nieuwe geliefde moet hebben en tot welke sociale bevolkingsgroep hij/zij moet behoren. Wie zich hierin wat ontvankelijker opstelt, kan daarvan profiteren en wellicht zelfs wat van de ervaringswereld van de ander opsteken. Waarom zouden een anesthesiste en een timmerman ook niet samen gelukkig kunnen worden? Wanneer twee mensen overeenkomstige waarden hebben en elkaar respecteren, is er geen enkele reden waarom ze geen relatie zouden kunnen hebben. Met compromissen over mentaliteitskwesties moet u voorzichtiger zijn dan bij de genoemde uiterlijkheden. Als u een liefhebber bent van punkrock en uw nieuwe contact houdt van Andrew Lloyd Webber, kunt u vermoedelijk wel tot een compromis komen. Maar u hebt slechts bitter weinig aan een man met een knap gezicht en een interessante baan, als u niet met hem kunt lachen en zijn voorstelling van een relatie in het algemeen en van trouw in het bijzonder niet deelt. Ook als partners veel van elkaar kunnen leren: koestert u niet de hoop dat u de ander naar uw wensen om kunt buigen - dat is bijna altijd vergeefse moeite.

Met de Parship-test leert u mensen kennen die werkelijk bij u passen - hier kan het geen kwaad eventueel een compromis te sluiten. Maar misschien zit de (bijna) man/vrouw van uw dromen er wel bij?!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)