> Advies > Partnervoorstellen & Profielen > De juiste foto uitwisselen

Partnervoorstellen & Profielen

De juiste foto uitwisselen

Pasfoto, groepsfoto of liever een kiekje van de skivakantie! Wie online met iemand kennismaakt en een foto van zichzelf wil laten zien, zal een keuze moeten maken, hoe moeilijk het ook is. Hier komt u te weten hoe u het beste overkomt én met welke foto's (zie onder) u zichzelf géén goede dienst bewijst.

De juiste foto uitwisselen

Zo beter niet

Geeft u een goed beeld van uw persoon als u heel strak - en met stropdas om - in de lens kijkt? Waarschijnlijk niet. Pasfoto's of andere officiële foto's zijn daarom zelden de beste keuze. En helemaal funest: een identiteitskaart inscannen. U wilt immers gevonden worden door uw potentiële partner, niet door Interpol. Eveneens taboe: verouderde foto's - of het nou een schattige foto is van u als baby of een portret waarop u tien jaar jonger of twintig kilo lichter bent; het werkt niet. Uw e-mailcontact wil namelijk een zo realistisch mogelijk beeld van u krijgen, anders kan die eerste ontmoeting op een grote teleurstelling uitdraaien. Ook groepsfoto's zetten anderen op het verkeerde been. Uw vrienden uit uw dansgroep ("Ik ben de vierde van links") hebben immers niets te zoeken op de foto. Of bent u soms in de aanbieding: "Neem mij, dan krijg je er twee bij"? Ook kunt u zich in het begin beter zonder kroost presenteren. Want bij het zoeken naar een partner gaat het om u als vrouw c.q. als man, en niet om u als moeder of vader. Het laatste zou zelfs kandidaten die van kinderen houden kunnen afschrikken. U kunt beter gewoon in uw e-mails schrijven dat u een trotse vader of moeder bent van twee geweldige dochters.

Laat uw gezicht zien

Kijk uit met party-kiekjes. Ook al vindt ú die foto waarop u 'cheek to cheek' staat met twee meisjes van 19 heel grappig; zo'n foto kan bij de ander heel anders vallen. En met foto's waarop u aangeschoten of bekkentrekkend staat, kunt u beter alleen uw vrienden plezieren. Als u toch een gedeelte van een groepsfoto wilt uitvergroten, let er dan wel op dat er geen vreemde lichaamsdelen te zien zijn. Een hele grote blunder: een ander persoon (uw ex?!) onherkenbaar maken - daarmee geeft u impliciet aan dat u nog niet helemaal klaar bent met uw verleden. Bent u heel sportief en actief? Prachtig, maar u kunt beter afzien van foto's met u hele lichaam erop. Helemaal als die van een grote afstand zijn genomen. Bedenk dat de eerste foto die u vrijgeeft direct een realistisch beeld van u moet geven. In een later stadium van de kennismaking komt heus die foto nog aan bod waarop u als held aan die steile rotswand hangt. Foto's met fietshelm of zonnebril? Ook niet doen. Uw gezicht moet altijd goed herkenbaar zijn. En dan hebben we nog de bikini- en zwembroekfoto's. Heel gevaarlijk, want deze foto's kunnen opgevat worden als een ondubbelzinnige uitnodiging. Hetzelfde geldt voor foto's waarop u in fraaie pose op bed ligt, want tja...

De juiste foto

Zoek een redelijk recente foto waarop u vriendelijk glimlachend, in natuurlijke houding en in uw normale omgeving bent te zien. Het beste draagt u verzorgde alledaagse kleding - en géén surfpak of avondjurk! Bovendien moet de foto niet bewogen zijn of slecht belicht. Onaantrekkelijk is ook het perspectief van onderen: wie uit het kikkerperspectief wordt gefotografeerd, bijvoorbeeld ongegeneerd liggend op een bank met een glas wijn in de hand, komt al gauw over als een drinker mét onderkin. Kunt u niet kiezen welke foto het meest geschikt is, vraag dan of vrienden u willen helpen bij de selectie van de juiste foto. En mocht u helemaal niets geschikts in uw fotokistje vinden, plan dan een fotosessie met een vriend/-in of kennis van wie u weet dat hij/zij een gelukkige hand heeft bij het maken van foto's. Zelfportretten komen zelden goed over: foto's gemaakt met de zelfontspanner of 'de lange arm' hebben vaak krampachtige en vervormde opnamen als resultaat.

Voor gevorderden

De juiste belichting: draai uzelf bij het fotograferen zo dat het licht van voren komt; dat tovert als het ware de oneffenheden weg. Nog een tip: laat u zich bij foto's van het hele lichaam niet frontaal op de foto nemen, een iets van de zijkant genomen foto staat veel charmanter. Let ook op alles wat er nog meer in beeld komt: de achtergrond moet immers ú op de voorgrond stellen en niet andersom - een hertengewei dat uit uw hoofd groeit ziet er toch een beetje mal uit. Kies daarom een rustige achtergrond, en bij donkerharige mensen is het aan te raden een lichte achtergrond te gebruiken. Ander belangrijk punt: zorg dat degene die uw foto te zien krijgt geen conclusies kan trekken naar aanleiding van een smakeloos ingerichte woonkamer van die collega waar de foto toevallig is genomen. Zin in special effects? U kunt een opname van uzelf voor de spiegel laten maken. Of een collage uit meerdere motieven knutselen. Het kan heel goed overkomen bij mensen die net zo'n smaak hebben als u. Maar doe het ook weer niet te artistiek, want het gaat immers puur om het achterlaten van een goede eerste indruk door een leuke foto.

En verder?

Wij raden u aan Parship-fotobeheer te gebruiken. Met deze service kunt u foto's vrijgeven door ze aan uw profiel toe te voegen. Heeft u geen digitale camera of bezit u geen scanner, laat uw foto dan in een copy-shop scannen óf maak eenvoudig gebruik van de kosteloze fotoscan-service van Parship.nl - stuur een beeld en wij scannen het voor u! Aan wie en op welk moment u de foto vrijgeeft - direct in het begin of pas in een gevorderd stadium; u bepaalt het bij Parship helemaal zelf! Hoe andere Parship-leden omgaan met het uitwisselen van foto's? Uit een Parship-enquête, afgenomen in oktober 2003, blijkt dat 59 procent van de 412 deelnemers eerst enkele mailtjes heen en weer stuurt voordat hij/zij foto's uitwisselt. Verder stuurt 11 procent van de ondervraagden foto's ter voorbereiding van de eerste ontmoeting. Wilt u de ander liever eerst beter leren kennen zonder beïnvloed te worden door uiterlijkheden; houd dan voet bij stuk en laat u niet dwingen tot uitwisseling van foto's. Tot slot: pas tijdens uw eerste ontmoeting weet u zeker of die potentiële partner net zo leuk is als op de foto, en... of uw verliefde gevoelens echt zijn.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)