> Advies > Partnervoorstellen & Profielen > Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

Partnervoorstellen & Profielen

Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

Veel mensen vinden het moeilijk om iets over zichzelf te schrijven. Uit bescheidenheid of verlegenheid houden zij de tekst bij 'Ik over mezelf' vaak kort en simpel. Gemiste kans. Want met een goede tekst hebt u absoluut een streepje voor. Met onderstaande tips helpen wij u de juiste woorden te vinden.

Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

1. Speel uzelf in de kijker

Buiten kijf staat dat zonder zelfbeschrijving u veel minder contactverzoeken ontvangt. Niet zo vreemd. Want, hoe moet uw toekomstige partner u uit de massa vissen als u zich niet profileert als de perfecte partner? Speel uzelf juist in de kijker. Natuurlijk hoeft u vooraf niet meteen al uw kruit te verschieten. Intiemere thema's kunt u heus bewaren tot een later stadium.

2. Geen 'mooipraterij' - wees natuurlijk

Uzelf de hemel in prijzen? Uzelf mooier voordoen dan u bent? Of juist zo eerlijk zijn dat u al uw problemen meteen op tafel legt? Niet doen. Presenteer uzelf op een natuurlijke manier. Het heeft geen zin om dingen mooier te maken dan ze eigenlijk zijn. Bovendien valt u bij een ontmoeting dan veel gemakkelijker door de mand. Pas echter wel op dat u geen negatieve draai geeft aan uw verhaal. Als u bijvoorbeeld niet goed in uw vel zit, wacht dan even met schrijven totdat u zich weer beter voelt.

3. Probeer op te vallen

Als iedereen hetzelfde zou schrijven, heeft de beschrijving bij 'Ik over mezelf' weinig nut. Schrijf eerst eens voor uzelf op wat spontaan in u opkomt. Bekijk daarna of uw tekst overeenkomsten heeft met die van andere leden. Zo vindt bijna iedereen het fijn als de zon schijnt, of droomt ervan om wakker te worden met zijn/haar partner. Probeer uw tekst te personaliseren door een eigen draai aan uw tekst te geven.

4. Concreet zijn

Schrijf concreet in plaats van algemeen. Bijvoorbeeld: 'Ik houd van tonijnsalade' in plaats van 'Ik houd van lekker eten'. Of 'Ik ga graag naar culturele plaatsen en stel me voor hoe de mensen daar vroeger leefden' in plaats van 'Ik ga graag op reis'. Probeert u het eens, het is helemaal niet zo moeilijk! Extra tip: probeer bij de vraag hoe uw perfecte dag eruit ziet, een voorbeeld te geven van een dag die u werkelijk beleefd hebt. Concretiseer en ga in op de kleine details van die dag.

5. Durf uzelf te laten zien

Vermijd het gebruik van moralistische opmerkingen. Bijvoorbeeld bij het veld 'Twee dingen waar ik echt niet zonder kan'. Natuurlijk kunt u in een noodgeval best zonder deze (vaak materialistische) dingen; dat hoeft u alleen niet te beschrijven. Durf uzelf te laten zien en alledaags te zijn. Met bijvoorbeeld de bekentenis dat u zich nog steeds hecht aan uw speelgoedautoverzameling, dat u nergens zonder camera heengaat of dat u niet meer zonder mobiele telefoon kan.

6. Geef uw profiel een gezicht

Natuurlijk kunt u bij het veld 'Vijf woorden om mijn uiterlijk te beschrijven' vermelden dat u er helemaal klasse uitziet. Ook hier is onze tip: wees concreet. Wat valt anderen aan u als eerste op? Haarkleur, kapsel, postuur, kledingstijl, kleur van uw ogen. Daarmee geeft u waardevolle informatie zonder uw gehele verschijning meteen te onthullen. Vindt u het moeilijk iets over uw uiterlijk te zeggen? Laat vrienden u helpen met deze tekst. Zij hebben hier vaak een goede kijk op.

7. Denk aan de lezer

De laatste rubriek 'Wat mijn partner over mij zou moeten weten' is ideaal om onderwerpen naar voren te brengen waar eerder in het profiel nog niets over gezegd is. Hoe groot uw wens is naar het vinden van een nieuwe partner bijvoorbeeld. En of u openstaat voor latrelaties. U kunt hier ook bepaalde zaken benadrukken of vooroordelen ontkrachten: 'Ik ben dan wel net gescheiden, maar ik sta geheel open voor een nieuwe relatie'. Verder is dit veld geschikt om de resultaten uit de Parship-test nader toe te lichten. Gouden tip: bekijk uw profiel door de ogen van een potentiële partner. Wat zou u graag willen weten?

Ga met bovenstaande tips naar 'Ik over mezelf', en pas uw profiel nog eens aan. U kunt 'Ik over mezelf' veranderen wanneer u wilt. Veel succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)