> Advies > Partnervoorstellen & Profielen > Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

Partnervoorstellen & Profielen

Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

Veel mensen vinden het moeilijk om iets over zichzelf te schrijven. Uit bescheidenheid of verlegenheid houden zij de tekst bij 'Ik over mezelf' vaak kort en simpel. Gemiste kans. Want met een goede tekst hebt u absoluut een streepje voor. Met onderstaande tips helpen wij jou de juiste woorden te vinden.

Zeven tips bij 'Ik over mezelf'

1. Speel jezelf in de kijker

Het staat buiten kijf dat zonder zelfbeschrijving je veel minder contactverzoeken ontvangt. Niet zo vreemd. Want, hoe moet jouw toekomstige partner jou uit de massa vissen als jij je niet profileert als de perfecte partner? Speel jezelf juist in de kijker. Natuurlijk hoef je vooraf niet meteen al jouw kruit te verschieten. Intiemere thema's kan je heus bewaren tot een later stadium.

2. Geen 'mooipraterij' - wees natuurlijk

Jezelf de hemel in prijzen? Jezelf mooier voordoen dan je bent? Of juist zo eerlijk zijn dat je al jouw problemen meteen op tafel legt? Niet doen. Presenteer jezelf op een natuurlijke manier. Het heeft geen zin om dingen mooier te maken dan ze eigenlijk zijn. Bovendien val je bij een ontmoeting dan veel gemakkelijker door de mand. Pas echter wel op dat je geen negatieve draai geeft aan jouw verhaal. Als jij bijvoorbeeld niet goed in je vel zit, wacht dan even met schrijven totdat jij je weer beter voelt.

3. Probeer op te vallen

Als iedereen hetzelfde zou schrijven, heeft de beschrijving bij 'Ik over mezelf' weinig nut. Schrijf eerst eens voor jezelf op wat spontaan in jou opkomt. Bekijk daarna of jouw tekst overeenkomsten heeft met die van andere leden. Zo vindt bijna iedereen het fijn als de zon schijnt, of droomt ervan om wakker te worden met zijn/haar partner. Probeer jouw tekst te personaliseren door een eigen draai aan jouw tekst te geven.

4. Concreet zijn

Schrijf concreet in plaats van algemeen. Bijvoorbeeld: 'Ik houd van tonijnsalade' in plaats van 'Ik houd van lekker eten'. Of 'Ik ga graag naar culturele plaatsen en stel me voor hoe de mensen daar vroeger leefden' in plaats van 'Ik ga graag op reis'. Probeer het eens, het is helemaal niet zo moeilijk! Extra tip: probeer bij de vraag hoe jouw perfecte dag eruit ziet, een voorbeeld te geven van een dag die je werkelijk beleefd hebt. Concretiseer en ga in op de kleine details van die dag. En voor je het weet heb je een aanknopingspunt voor een leuk contact.

5. Durf jezelf te laten zien

Vermijd het gebruik van moralistische opmerkingen. Bijvoorbeeld bij het veld 'Twee dingen waar ik echt niet zonder kan'. Natuurlijk kan je in een noodgeval best zonder deze (vaak materialistische) dingen; dat hoef je alleen niet te beschrijven. Durf jezelf te laten zien en alledaags te zijn. Met bijvoorbeeld de bekentenis dat jij nog steeds hecht aan jouw speelgoedautoverzameling, dat je bv nergens zonder camera heengaat of dat je niet meer zonder mobiele telefoon kan.

6. Geef jouw profiel een gezicht

Natuurlijk kan je bij het veld 'Vijf woorden om mijn uiterlijk te beschrijven' vermelden dat je er helemaal klasse uitziet. Ook hier is onze tip: wees concreet. Wat valt anderen aan jou als eerste op? Haarkleur, kapsel, postuur, kledingstijl, kleur van jouw ogen. Daarmee geef jij waardevolle informatie zonder jouw gehele verschijning meteen te onthullen. Vind je het moeilijk iets over jouw uiterlijk te zeggen? Laat vrienden jou helpen met deze tekst. Zij hebben hier vaak een goede kijk op.

7. Denk aan de lezer

De laatste rubriek 'Wat mijn partner over mij zou moeten weten' is ideaal om onderwerpen naar voren te brengen waar eerder in het profiel nog niets over gezegd is. Hoe groot jouw wens is naar het vinden van een nieuwe partner bijvoorbeeld. En of je openstaat voor latrelaties. Je kunt hier ook bepaalde zaken benadrukken of vooroordelen ontkrachten: 'Ik ben dan wel net gescheiden, maar ik sta geheel open voor een nieuwe relatie'. Verder is dit veld geschikt om de resultaten uit de Parship-test nader toe te lichten. Gouden tip: bekijk jouw profiel door de ogen van een potentiële partner. Wat zou jij graag willen weten?

Ga met bovenstaande tips naar 'Ik over mezelf', en pas jouw profiel nog eens aan. Je kunt 'Ik over mezelf' veranderen wanneer je wil. Veel succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)