> Advies > Van een date naar een relatie > De grootste misverstanden in de liefde

Van een date naar een relatie

De grootste misverstanden in de liefde

Liefde is: als u nooit ruzie heeft, als u de gedachte van uw partner kunt lezen of als u op elkaar lijkt. Het klinkt mooi, maar klopt dit ook? Parship neemt de vijf grootste misverstanden in de liefde onder de loep.

De grootste misverstanden in de liefde

Liefde is als u op elkaar lijkt

Een groot misverstand in de liefde is dat u voor een evenwichtige relatie op elkaar moet lijken. Veel belangrijker is de juiste mix tussen overeenkomsten en tegenstellingen. Niet voor niets is het Parship-principe hierop gebaseerd. Onderzoeken wijzen uit dat hetzelfde opleidingsniveau, een wederzijdse aantrekkingskracht en ook dezelfde normen en waarden, en levensdoelen belangrijk zijn voor een evenwichtige relatie. Tegelijkertijd ondervinden ook tegenstellingen veel baat in een relatie. Als u bijvoorbeeld allebei de neiging hebt om u terug te trekken bij een ruzie, is dat lastig. Het is dan handig als de één toenadering zoekt naar de ander.

Liefde is als u geen ruzie heeft

Ook bij een evenwichtige relatie hoort af en toe een goede discussie. Zo leidt het uiten van constructieve en opbouwende argumenten met uw partner, tot een verdieping in uw relatie. U geeft beiden een kijkje in elkaars gedachtewereld. Voor de harmonie is het dan ook heel belangrijk dat partners met ruzie om kunnen gaan en compromissen en oplossingen kunnen vinden.

Liefde is als het op het eerste gezicht vonkt

Liefde op het eerste gezicht. Het klinkt zo romantisch. Maar er is meer nodig dan alleen het uiterlijk, de geur en het gedrag van een mens om verliefd te worden. Voor een langdurige relatie is het net zo belangrijk dat ook het karakter, persoonlijke voorkeuren en levensvragen met elkaar overeenkomen.

Liefde is als u elkaar trouw blijft

Trouw blijven aan elkaar; het is essentieel voor het opbouwen van een evenwichtige relatie. Stel uzelf daarom de vraag wat u onder trouw verstaat. Zorgen slechts de gedachten aan een andere persoon al voor een vertrouwensbreuk? Krijgt u problemen met uw nieuwe partner als u uw ex-partner blijft zien? Of staat uw partner het toe om met onbekenden contact te leggen via een chatsite? Bent u ontrouw als u een ander zoent? En valt een onenightstand nog binnen de grenzen? Bespreek met uw partner wat u onder het begrip trouw verstaat. Duidelijkheid voorkomt een hoop narigheid.

Liefde is als u elkaar begrijpt zonder woorden

Zonder een woord te wisselen, weet u wat de gedachten zijn van uw partner. Dat klinkt heel eenvoudig. Maar om dit te kunnen bereiken, moet u wel beiden actief zijn. Spreek bijvoorbeeld regelmatig met uw partner over uw wensen, gevoel en toekomstplannen. Het is belangrijk dat u uw partner concreet naar zijn of haar gedachten vraagt. Alleen op deze manier vindt u uit waar de ander zich mee bezighoudt.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)