> Advies > Zoektocht > Perfecte partner bestaat niet

Zoektocht

Perfecte partner bestaat niet

Om interessante partnervoorstellen zit u gelukkig niet verlegen. Een kop koffie hier, een etentje daar. Inmiddels bent u ervaringsdeskundige in ontmoetingen met potentiële liefdes. Hoe veelbelovend uw contact ook mag zijn, er is altijd een ‘maar’ die de kop op blijft steken.

Perfecte partner bestaat niet

Als u op zoek bent naar de perfecte partner, dan kunt u nog lang zoeken. Bijna ieder Parship-voorstel heeft wel iets. De één is grappig, de ander weer gespierd, en de volgende blijkt heel charmant te zijn. Echter, de grappige woont om de hoek, maar is helaas zeer gebonden aan zijn werk en heeft weinig tijd. De gespierde heeft dezelfde vakantievoorkeuren als u en houdt van uw katten. Alleen is hij roker en 10 centimeter groter, waardoor hij niet voldoet aan uw ideaal. Misschien is de charmante dan wel de juiste? Hij lijdt alleen wel aan kattenallergie en woont in een andere stad. Die streept u dus ook maar weg. En zo blijft u doen wat u ook de laatste weken heeft gedaan: verder op zoek gaan.

Bang om keuzes te maken

De zoektocht naar een partner via Parship heeft eigenlijk veel weg van inkopen doen in een supermarkt. Vergelijk het bijvoorbeeld met een simpele tube tandpasta. Het aanbod is groot; minstens 35 verschillende tubes. U draait de tubes, analyseert de bestandsdelen, vergelijkt de prijzen, de verpakkingen, bekijkt de kwaliteitszegel – en vervolgens loopt u toch weer verder. Misschien dat ze in de andere winkel wel een betere tandpasta hebben? Eentje die beter smaakt; Beter werkt; Die u in het oog springt en de beslissing minder moeilijk maakt. Net als met de zoektocht naar een partner geldt: hoe breder het aanbod, hoe moeilijker de beslissing. Want, wat nu als u toch de verkeerde keus maakt?

Selecteren

Het dilemma in de online zoektocht naar een partner, is dat het aanbod veel groter is dan in het normale leven. Met slechts een paar muiskikken bent u verwijderd van een relatief groot aanbod kandidaten, die de computer als geschikt acht. Uit onderzoek blijkt dat internet, het op drie na grootste middel is om een partner te vinden. Achter ieder profiel zou het grote geluk kunnen schuilen. Maar deze persoon vindt u natuurlijk niet zomaar. Om tussen het grote aanbod toch een selectie te maken, verdiept u zich dan in de profielen en wijs iemand niet meteen af op woonplaats of lengte.

Niet bang zijn

Blijft u het eng vinden om te beslissen? Zoekt u na iedere ontmoeting weer iets negatiefs? Te groot, te klein, een vreemd beroep, te kort haar, niet stoer, twee jaar te oud? Blijft 80 procent van uw contactverzoeken onbeantwoord omdat de foto u niet bevalt? Misschien dat u bang bent voor de dag dat uw zoektocht voorbij is en u gelukkig bent met een partner. In dit geval schuilt de valkuil dat u niet meer achter de computer kruipt. Want, er is ook een kans dat u volgende week wel in de armen van het jongere zusje van Heidi Klum loopt. En alleen voor de televisie zitten is zo slecht ook nog niet.

Geluk behouden

Het lijkt eenvoudiger om altijd op zoek te gaan naar een nieuw begin, en vervolgens de onvolkomenheden van de ander er verantwoordelijk voor te houden. Gelukkig zijn betekent het geluk te behouden. En vast te houden als het om de hoek schuilt. Ook als het er misschien heel anders uitziet dan u voorheen dacht. Definieer realistische, concrete eigenschappen die uw toekomstige partner absoluut moet hebben. En bedenk of u nu nog iets beters zult vinden, anders zullen deze goede kansen weer aan u voorbij gaan.

Laat u verrassen

Met het online zoeken naar een partner, moet u zich laten verrassen. Wie zich hier zonder angst of schroom in stort, wordt beloond met iemand die u in het normale leven nooit was tegengekomen. Parship wenst u veel plezier en succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)