> PARSHIP Magazine > Dating voor hoger opgeleiden > Gevoel, intuïtie en verstand

Dating voor hoger opgeleiden

Gevoel, intuïtie en verstand

Martine, nog even in de veertiger jaren, geen kinderen, hoogopgeleid en helemaal klaar om niet meer alleen te zijn. Het is tijd om haar profiel in te vullen... maar hoe? Single Coach Mieke vertelt:

Online dating profiel invullen

Martine heeft het druk. Onze afspraak hebben we een paar keer verschoven. Martine heeft een druk leven, ook naast het werk. Wanneer de avond van onze tweede ontmoeting er is, krijg ik nog even een smsje: ‘of we in 30 kunnen?’. Het blijft me verwonderen hoe deze vrouw, waar elke dag wel vol staat met afspraken, er toch in blijft slagen om rust uit te stralen. Ik hoor haar aan de telefoon en ook al weet ik hoe hectisch de afgelopen dagen zijn geweest door een carrièreswitch, toen voel ik onmiddellijk haar kalmte doorheen de lijn.


Martine heeft het druk en maakte tijd. Ze heeft ondertussen de Parshiptest ingevuld. Daaruit blijkt dat ze op gevoel en intuïtie hoog scoort en erg laag op het onderdeel ‘verstand’. Hoe kan dat nu? Ze gaat een beetje in opstand. Ik neem toch goed overwogen rationele beslissingen?, repliceert ze. Ja, Martine, maar dat heeft niets te maken met hoe je in de liefde staat. Deze vrouw die zo dicht bij haar emoties staat, is niet het type dat zich settelt met een half verstandshuwelijk: ‘If it ain’t magic, it’s worth nothing’. Die slagzin past beter bij haar.


In haar persoonlijkheidsrapport stond ook dat ze een lage behoefte had aan intimiteit en haar partner niet steeds bij haar wou. Toch schrok ze van haar lage score op aanpassingsbereidheid, terwijl die daar perfect op aansluit: wanneer je eigenlijk wel gelukkig kan zijn zonder relatie, dan is het krijgen van een partner een extraatje waar je niet veel voor wil veranderen of opgeven.


Martine heeft het druk en dat zag je aan haar profiel. Dat had ze ingevuld, dat wel. Maar wanneer ze het voorleest, herken ik haar er niet in. Ze heeft het ingevuld door de ogen van mogelijke kandidaten. Het staat te ver af van hoe ze is, puur en echt. We gaan aan de slag. Zo schreef ze eerst dat ze ‘jong van geest’ was. Die uitdrukking roept onmiddellijk een negatieve connotatie op (want wil ook zeggen dat je eigenlijk oud bent) en is dus per definitie iets wat niet bij haar past. Martine vult de kamer wanneer ze binnenkomt. Niet door opvallend gedrag of opvallende kledij, maar het is een vrouw die door haar stralende aanwezigheid niet ongemerkt ergens komt. Woorden als stralend, gepassioneerd, energiek,… passen beter bij haar.


Martine heeft het druk en past zich aan. Ze schrijft dat ze een hartelijk en warm persoon zoekt. Ik geloof haar niet. Aan haar beschrijving kunnen heel wat gewone mannen zich linken en dat wil ze toch niet? Ze wil geen ‘gewoon lieve vent’. Martine wil het topje van de ijsberg, iemand uniek, iemand waar ze naar kan opkijken en door begeesterd kan worden zonder dat ze zichzelf moet opgeven en samensmelten. Iemand met charisme en natuurlijke charme, net als zij.


De teksten zijn aangepast en er breekt een rustigere periode aan. Die gaat ze gebruiken om ook wat extra foto’s van haar te laten maken om op de site te zetten. Eentje in haar vrije tijd, eentje met een boek in de zetel, … Volgende week hoor ik haar weer. Benieuwd naar de reacties die ze kreeg.
 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)