> PARSHIP Magazine > Dating voor hoger opgeleiden > Kilometers en communicatie

Dating voor hoger opgeleiden

Kilometers en communicatie

Hij lijkt een perfecte communicator. Hij gaat in op details van haar mails, antwoordt op haar vragen, betrekt nieuwe onderwerpen, blijft beleefd maar toch ook spitsvondig.

communicatie en dating: onlosmakelijk verbonden

Martine, nog even in de veertiger jaren, geen kinderen, hoogopgeleid en helemaal klaar om niet meer alleen te zijn.

 

Martine valt met de deur in huis. ‘Ik heb niet veel gedaan, ik heb echt geen tijd gehad. Maar ik beloof je, tussen kerst en nieuwjaar, dan hou ik me eens bezig met het zoeken naar een man’. Martine merkt op dat heel wat mannen uit haar leeftijdscategorie afstand vaak een probleem vinden. Afstand is toch relatief. Afstand is toch te overbruggen. Wat maakt het uit dat je een uur of zelfs twee uur zou moeten rijden om bij je geliefde te zijn, als die persoon net die zielsverwant is die je zoekt.

 

Martine is afstanden gewoon. Niet alleen door haar werk, maar ook in relaties. Haar netwerk is uitgebreid en verspreid over het land. Ook in relaties heeft ze in het verleden heel wat afstanden afgelegd. Contacten die daar een probleem van maken passen sowieso niet bij haar. Wanneer je verbonden bent met iemand, zijn het niet de kilometers die tellen. Martine hoeft dan ook geen man die letterlijk bij haar in huis rondhangt. Ze hoeft niet iemand die elke dag een potje meekookt en mee in bed kruipt. Ze wil een verbondenheid voelen die veel verder gaat dan de fysieke aanwezigheid van iemand.

 

Martine valt met een huis in een deur. Maar ik ben op date geweest en het was leuk. Ze heeft iemand ontmoet, een exotische man, een man met een verhaal. Mensen hebben pas een verhaal wanneer ze iets hebben meegemaakt. Wanneer ze persoonlijk in een crisis zijn beland en daardoor zijn geraakt. Dat zie je aan mensen, dat voel je, dat merk je in hun manier van communiceren en omgaan met het leven. Het begon met een glimlach van haar en een leuk antwoord van hem: ‘een lach en een dame die doet lachen, dat is zelden’ Ze leest me wat mails van hem voor. Hij lijkt een perfecte communicator. Hij gaat in op details van haar mails, antwoordt op haar vragen, betrekt nieuwe onderwerpen, blijft beleefd maat toch ook spitsvondig. Hij stelt telkens opnieuw een vraag aan haar en je merkt dat hij het gesprek gaande houdt. Dat heeft Martine ook gemerkt. Hij bevestigt haar ook in haar communicatie.

 

Dat is iets wat ik als singlecoach wel vaker merk. Bij deze dus een tip om ervoor te zorgen dat je contact blijft mailen: Zinnen als ‘ik ben blij dat je schrijft’, ‘ik kijk uit naar je antwoord’, ‘je mag me schrijven wanneer je wil’, zorgen ervoor dat je mailpartner sneller de neiging gaat hebben om terug te schrijven.

 

Martine heeft het soms moeilijk om met de deur in huis te vallen. Een gesprek te beginnen. Ze vertelt dat ze een eerste boodschap vaak de moeilijkste vindt. Eens het gesprek oppikt, gaat het vanzelf. Daarom zijn de glimlachjes en korte vragenlijstjes een welgekomen geschenk op de website van Parship voor Martine.

 

Martine klopt op meerdere deuren. Ook al is het contact met haar exotische man zeer goed en zit er in de komende weken zelfs een date in, gaat Martine verder op zoek. Of ze hem daarvan op de hoogte gaat brengen? ‘Ja, waarom niet. Zolang je geen relatie hebt, kan het toch geen kwaad om te blijven rondkijken’. Dat is zo vast als een huis, Martine!
 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)