> PARSHIP Magazine > De wereld van PARSHIP > Ander uiterlijk voor een nieuwe liefde

De wereld van PARSHIP

Ander uiterlijk voor een nieuwe liefde

Als u voor het eerst oog in oog komt te staan met uw potentiële partner, wilt u natuurlijk zo goed mogelijk overkomen. Ook al klikt het op alle vlakken, toch krijgt u bij de eerste ontmoeting te horen dat u niet zijn of haar type bent - slechts om uw verschijning. Zou u uw uiterlijk veranderen voor een nieuwe liefde? We vroegen het in een Parship-enquête.

Uiterlijk

Als het moment suprême bijna daar is, bekijkt u zichzelf nog even van top tot teen in de spiegel. U werpt uzelf nog een laatste zelfvertrouwende en goedkeurende blik toe voordat u het dek der liefde betreedt. Dit wordt een mooie avond. Na de heerlijke mailwisseling van de laatste tijd, kan het bijna niet meer mislopen, denkt u. Maar, wat als u qua uiterlijk niet in de smaak valt? We kregen reactie van 825 respondenten. Wat blijkt? "Minimale aanpassingen zijn altijd wel bespreekbaar", vinden 147 mannen als 224 vrouwen.

Ander kapsel

Zowel 44% van de mannelijke als de vrouwelijke respondenten is in staat om het thema uiterlijk in ieder geval bespreekbaar te stellen. Minimale aanpassingen zoals een ander kapsel, nieuwe kleding of simpelweg een modernere bril zijn bespreekbaar. Maar daar moet het dan wel bij blijven. Het veranderen van het uiterlijk komt niet voor in het vocabulaire van 44% van de dames en 23% van de heren: "Nee, dat doe ik niet. Mijn partner neemt me maar zoals ik ben."

Opbouwende kritiek

Een verrassende 25% mannelijke ondervraagden ziet de kritiek als opbouwend. Mocht deze ontmoeting niet ontaarden in een sprankelende liefde, dan kan het commentaar altijd gebruikt worden bij eventuele andere relaties. Slechts zeven procent van de vrouwelijke ondervraagden vat de kritiek op als een stap in de goede richting. De absolute minderheid van één procent van de dames en vijf procent van de heren twijfelt geen enkel moment en meet zichzelf direct een andere look aan: "Ik heb alles over voor mijn nieuwe partner." Tot slot kan vier procent van de dames en drie procent van de heren het vinden in het voorstel, maar wel op één voorwaarde: "Alleen als hij of zij zichzelf ook verbetert qua uiterlijk."

Tips

Natuurlijk zult u aan de vooravond of -middag van uw afspraak(je) net even wat vaker in de spiegel kijken dan normaal; afhankelijk van hoe ijdel u bent. Parship geeft u nog een paar handige tips voor u vertrekt naar de ontmoeting die uw leven misschien wel zou kunnen veranderen:

* Dames, gebruik niet teveel make-up en/of parfum. Niet alle mannen houden hiervan! * Heren, ongeacht de kleding die u draagt, witte sokken zijn absolutely NOT done. * Blijf dichtbij de persoon die u bent. Trek bijvoorbeeld geen chique pak of galajurk aan als u zich daar niet prettig in voelt. * Voorkom onnodige schoonheidsfoutjes en laat uzelf nog even bekijken door iemand die u goed kent. Deze ziet of u zo de ontmoeting succesvol in kan gaan. * En tot slot: een frisse adem nodigt uit tot...

Parship wenst u veel succes en een geslaagde ontmoeting!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)