> PARSHIP Magazine > De wereld van PARSHIP > Cupido kijkt kat uit de boom

De wereld van PARSHIP

Cupido kijkt kat uit de boom

Het eerste telefoongesprek of uw eerste afspraak blijven spannende momenten. Maar bent u dan het afwachtende type of gaat u juist recht op uw (liefdes)doel af? Oftewel: Is het versieren of versierd worden? Uit een Parship-peiling blijkt dat u het liefst geduldig wacht totdat die Cupido-pijl ú raakt.

Cupido kijkt kat uit de boom

Liefdeslakens

Slechts een klein aantal van de ondervraagden durft de liefdeslakens ten alle tijden uit te delen. Maar met het jagersinstinct in hun bloed kiezen de mannelijke respondenten (8%) net iets vaker voor versieren dan de vrouwelijke ondervraagden (3%); de heren houden hun eer hoog. "Het is leuk om zelf het initiatief te nemen en te kijken hoe de ander daarop reageert", menen ze. Voor 44% van de mannen tegenover 48% van de vrouwen is dit scenario slechts een illusie; deze groep neemt een afwachtende houding aan en wórdt liever versierd. "Zo kan ik langzaam ontdekken of de ander mij ook leuk vindt", is de reactie.

Casanova

De meeste respondenten hebben echter geen uitgesproken voorkeur voor de ene of de andere rol. "Het ligt aan mijn bui en aan de persoon die tegenover me zit", vindt 48% van de mannen tegen 49% van de vrouwen. Maar ook bij deze groep breekt het angstzweet wel eens uit. Want hoewel versieren zo gemakkelijk lijkt; in de realiteit kan het ook tegenvallen. U zit tegenover een aantrekkelijk persoon die net als u niets laat merken over wat hij/zij van de afspraak vindt. U wacht geduldig af, maar toch, grip krijgt u niet op uw gesprekpartner. Een paar drankjes later misschien? Ondertussen gaan er allerlei gedachten door uw hoofd. Immers, een blauwtje lopen is niet leuk. Ons advies: trek toch die stoute schoenen aan en stuur als een subtiele Casanova enkele liefdessignalen uit. Want wat kan er nou verkeerd gaan?

Tips

Of u nu zelf het initiatief neemt of dat liever aan de ander overlaat; we geven u hier een aantal raadzame tips om dat eerste contact tot een succes te maken. Voor u op een rij:

# Pas u aan, aan uw gesprekspartner. Begin niet direct stoere verhalen te vertellen, maar luister naar wat de ander te zeggen heeft. Wees positief. # U heeft de stap gezet en staat voor uw droompartner. Maar pas op, dames, niet te hard van stapel lopen. Mannen blijven jagers. # Verlegen? Bedenk van tevoren wat u wilt zeggen - maak een compliment of zeg iets over de muziek of over het restaurant - zodat u niet met uw mond vol tanden staat. Vergroot uw kansen en probeer meerdere 'trucs', van complimentjes tot oogcontact. Neem een open houding aan.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)