> PARSHIP Magazine > De wereld van PARSHIP > Liever geen spelletjes

De wereld van PARSHIP

Liever geen spelletjes

Een innige omhelzing, een bos rozen of een lief kaartje. Wat doet u na afloop van een geslaagde ontmoeting? Staat u meteen voor de deur of wacht u liever een paar dagen? Wij wilden het wel eens weten en stelden de vraag in een Parship-enquête: wanneer belt u na de eerste date? De resultaten.

Liever geen spelletjes

Bij de eerste ontmoeting weet u het al: dit is voor herhaling vatbaar en u wilt hem of haar snel weer zien. Alleen, hoe pakt u dit aan? Laat u hem of haar nog even in het ongewisse of bent u eerlijk over uw gevoelens? We kregen 2940 reacties waaronder 1641 vrouwen en 1299 mannen. Wat blijkt? De meerderheid van de respondenten laat er geen gras over groeien.

Dezelfde avond nog

"Als ik in vuur en vlam sta, dan bel ik dezelfde avond nog", laat maar liefst een derde van de mannen weten. Negentien procent van de vrouwen onderschrijft dezelfde mening. Bijna evenveel mannen (33%) als vrouwen (34%) speelt niet graag spelletjes en laat wat van zich horen als hij of zij daar zin in heeft. Minder dames (12%) dan heren (23%) laat er één tot drie dagen overheen gaan voordat zij weer contact opnemen; zij willen namelijk niet overkomen alsof ze niets te doen hebben.

Even afwachten

De vrouwen zijn in dit opzicht het meest afwachtend. Ongeveer een kwart wacht totdat hij belt, met als reden: "Dan weet ik tenminste of hij echt interesse heeft." Slechts vijf procent van de mannen onderschrijft dezelfde mening. Hoe leuk de ontmoeting ook was, toch wacht negen procent vrouwelijke en zes procent mannelijke ondervraagden met bellen:"Ik hoop er dan op dat de ander de eerste stap zet." Maar drie procent van zowel de vrouwen als de mannen antwoordde met: "Het kan wel een weekje duren voordat hij/zij weer wat hoort. Reden? Ik heb het te druk met andere dingen."

Conclusie?

Uit deze enquête blijkt dat de meeste Parship-leden liever geen spelletje spelen; zij gaan direct over tot het maken van een vervolgafspraak. Goed nieuws! Natuurlijk blijft het spannend om uw date te bellen. Onderstaande tips maken het u misschien wat makkelijker:

* Maak bij het afscheid nemen al duidelijk dat u de ander graag nogmaals zou ontmoeten. * Vertel waarom de ander zo'n indruk op u heeft gemaakt. * Sluit het gesprek positief af door te zeggen dat u ernaar uitkijkt om de ander weer te zien. * Geen held met bellen? Stuur dan een lief kaartje dat u genoten hebt van de ontmoeting.

Wij wensen u veel plezier en succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)