> PARSHIP Magazine > De wereld van PARSHIP > Te vroeg op afspraak. Wat doen we?

De wereld van PARSHIP

Te vroeg op afspraak. Wat doen we?

Of u nu aan een leestafel zit of in een rood lederen bank, het blijven spannende - en misschien zelfs ongemakkelijke - minuten als u eerder op de afgesproken plek bent dan uw date. Wat doet u terwijl u wacht? Volgens de Parship-poll bestelt zestig procent alvast een drankje om de spanning te doorbreken.

Te vroeg?

Eindelijk is dat langverwachte moment aangebroken. De mogelijke droompartner zit straks tegenover u. Straks, want uw afspraak is er nog niet. Al die leuke mailtjes schieten door uw hoofd. U vraagt zich af of het zal klikken, maar u bent waarschijnlijk vooral zenuwachtig. Want is er voldoende gespreksstof? En zult u zich op uw gemak voelen? Daarom vroegen we aan 1065 personen (456 vrouwen, 609 mannen) een antwoord op de vraag 'Wat doet u terwijl u wacht?'.

Viltjes versnipperen

Zestig procent van de respondenten doodt de tijd door alvast een drankje te bestellen. Mijmeren over wat nog komen gaat, wordt hierdoor onontbeerlijk. Want al nippend aan die rode wijn ziet u al snel die hele - hopelijk romantische - avondfilm aan u voorbijflitsen. Mannen (13%) - tegen slechts 5% van de vrouwen - houden waarschijnlijk om die reden hun zenuwen 'in bedwang' door als net-gestopt-met-roken-types bierviltjes te verpulveren.

Krant lezen

Veel meer vrouwen (12,5%) dan mannen (6%) benutten de wachttijd om even een blik in de spiegel te werpen. Is mijn lipstick nog op kleur? Hangt mijn das wel recht? Het blijft echter een klein deel dat nog iets aan het uiterlijk wil doen in die luttele minuten die nog resten. Maar het kan hen wel extra zekerheid geven, waardoor het ijs sneller zou kunnen breken. Verrassend is dat slechts twintig procent van de vrouwen - tegen zeventien procent van de mannen - het lezen van een tijdschrift of krant verkiest boven piekeren over de goede afloop van de avond. Wij bij Parship hadden verwacht dat meer mensen deze vorm van afleiding zouden aangrijpen. Vooral omdat lezen heel praktisch kan zijn. Immers, een inspirerend artikel biedt u een uitgelezen kans op een vlekkeloze start van de conversatie.

Bellen en SMS-en

Uit de poll komt ook naar voren dat de meeste mensen liever niet al bellend of SMS-ent 'gesnapt' willen worden door hun date. Want slechts drie (!) procent van de ondervraagden - zowel bij vrouwen als bij mannen - ontduikt de spanning door naar een mobiele telefoon te grijpen. Maar ja, Parship.nl heeft dan ook weinig tieners in haar bestand. Want dan zou deze uitslag zeker anders zijn geweest.

Hoe spannend een eerste ontmoeting ook is, u hebt natuurlijk weinig te verliezen. Maak uzelf daarom in die paar minuten niet gek, maar geniet juist van het moment. Als u zich echter toch nog afvraagt of u die spanning wel aankunt - natuurlijk, maar u weet het nooit - lees dan meer over 'De eerste ontmoeting' bij Parship-adviezen. Voor de koelere kikkers onder ons: grijp uw kans direct! Veel succes.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)