> PARSHIP Magazine > Op zoek naar een partner > Hoe snel geeft u uw telefoonnummer?

Op zoek naar een partner

Hoe snel geeft u uw telefoonnummer?

U hebt net online met iemand kennisgemaakt en al in de tweede mail vraagt hij/zij naar uw telefoonnummer. Hoe reageert u? In een Parship-enquête polsten we hoe snel singles hun telefoonnummer geven.

Hoe snel?

Er zijn mensen die hun telefoonnummer angstvallig geheim houden, en er zijn er die hun nummer heel snel prijsgeven. Een telefoonnummer is voor sommigen net iets persoonlijker dan een e-mailadres, anderen zien het verschil niet. Bij een ontmoeting is het natuurlijk handig als de ander uw telefoonnummer heeft (er mocht eens iets tussenkomen), maar als het op niets uitloopt, dan heeft een onbekende uw nummer. Parship was nieuwsgierig hoe singles hiermee omgaan, en onderzocht hoe snel Nederlandse en Belgische singles hun telefoonnummer geven. 211 Vrouwen en 161 mannen gaven hun mening. De resultaten zijn opmerkelijk: zelden was er een Parship-enquête waarbij mannen zo anders stemden dan vrouwen.

Introvert

De optie "Ik voel me een beetje overdonderd en laat niets meer van me horen" werd het minst gekozen. Slechts een magere 1% van de mannen kon zich hierin vinden. Bij de vrouwen scoorde dit antwoord zelfs minder dan mager: 0%. Een even introvert antwoord kreeg 7% van de vrouwelijke stemmen, en 4% van de mannelijke stemmen ("Dat gaat me te snel. Ik antwoord wel, maar negeer zijn/haar verzoek en hoop dat hij/zij de vraag niet nog eens stelt."). Deze twee opties werden het minst gekozen van alle vragen; het lijkt erop dat de Nederlandse en Belgische singles zich niet kunnen vinden in zo'n introverte aanpak, maar liever zeggen waar het op staat.

Extrovert

Bijna de helft van de vrouwelijke respondenten (43%) is absoluut niet van plan zo snel het telefoonnummer te geven. Zij kozen het meest extraverte antwoord: ("Dat gaat me te snel; en dat zeg ik hem/haar ook."). Het is duidelijk dat heren die al te snel een telefoonnummer vragen, een grote kans hebben een blauwtje te lopen. In vergelijking met het grote percentage vrouwen, koos slechts 14% van de mannen eveneens dit antwoord.

Slim

Een kleine, maar niet verwaarloosbare groep geeft aan de rollen om te draaien als er al zo snel naar een telefoonnummer gevraagd wordt. Deze slimmerds gaan telefonisch contact in dat stadium niet uit de weg, maar leggen de zwarte piet bij de ander ("Ik doe het liever andersom: ik vraag de ander om zijn/haar telefoonnummer."): 18% van de vrouwen, 6% van de mannen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)