> PARSHIP Magazine > Serieuze relatie > Eerste ontmoeting schoonouders blijft verplicht nummer

Serieuze relatie

Eerste ontmoeting schoonouders blijft verplicht nummer

Of u nu wilt of niet: In de meeste relaties komt er een tijd dat u toch echt moet geloven aan een eerste ontmoeting met uw schoonouders. Een spannend moment. Want, wie wil er nu niet in de smaak vallen bij toekomstige familie? In een Parship-enquête polsten we wanneer u klaar bent voor deze vuurdoop.

Schoonouders

Daar zit u dan: Op de bank van uw schoonouders, zoekend naar een houding waarin u zich het meest op uw gemak voelt. Het vragenuur barst los en schoonvader- en moeder vragen het hemd van uw lijf: "We hebben al zoveel over je gehoord. Vertel eens wat over jezelf. Wat voor baan heb je? Waar woon je? En, uit wat voor gezin kom je eigenlijk?" Alle ogen zijn nu op u gericht. We kregen 2508 reacties van Parship-leden, waarvan 1302 vrouw en 1206 man. Het blijkt dat de meerderheid van de ondervraagden de eerste ontmoeting het liefst zo lang mogelijk uitstelt.

Verplicht nummer

Maar liefst 55% van de vrouwen bezoekt haar schoonouders pas als ze zeker weet dat de relatie goed zit. Ook 42% van de mannen onderschrijft dit antwoord. 21% van de heren en 20% van de dames maakt hun goedbedoelde entree na drie maanden. Zo'n bezoek vindt dan eerder plaats uit loyaliteit jegens de partner. U laat hiermee namelijk zien dat u de relatie serieus meent.

Waarom wachten?

Enthousiaster zijn de 25% mannelijke respondenten en 15% vrouwelijke respondenten. Na een maand staan zij al op de stoep bij hun schoonouders. "Waarom wachten? Ik wil weten uit welk nest mijn geliefde komt!", roepen zij verheugd. In de minderheid is vijf procent vrouw en zeven procent heer. Al na een week stellen ze zich voor en trekken ze zelfs al een Sinterklaaslootje.

Stress

Hoe goed de relatie ook zit, slechts twee procent van zowel de mannelijke als de vrouwelijke ondervraagden, gaat pas na een half jaar, op aandringen van zijn of haar partner, op visite. En zijn knikkende knieën bijna hoorbaar! Deze stress vermijdt drie procent van de mannen, en twee procent van de vrouwen liever helemaal: "Als ze me willen ontmoeten dan komen ze maar bij mij langs", luidt het antwoord.

Tips

U krijgt geen tweede kans om een goede eerste indruk bij uw schoonouders te maken. Daarom geeft Parship u hier alvast een paar handige tips:

* Doet u zich niet anders voor dan dat u bent. Dit kan in een later stadium leiden tot teleurstellingen of misverstanden. * Neem een leuk presentje mee: Een fles wijn of bosje bloemen doet het vaak erg goed. * Geef complimenten over bijvoorbeeld de inrichting van het huis. Let op: Niet overdrijven! * Plan een bezoek in. Ga eerst eens langs op een rustig moment. Zo voorkomt u dat u meteen wordt voorgesteld aan de gehele familiaire achterban.

Tot slot, een geruststelling: Wist u dat een kwart van de Nederlanders de eerste ontmoeting met de schoonouders als het spannendste zweetmoment ervaart? Bron: Planet.nl

Parship wenst u veel succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)