> PARSHIP Magazine > Serieuze relatie > Eerste vakantie géén ultieme relatietest

Serieuze relatie

Eerste vakantie géén ultieme relatietest

U kent uw virtuele liefde slechts zes weken, toch wilt u niets liever dan dagen achtereen bij elkaar zijn. U boekt uw eerste liefdesvakantie. Spannend! Samen cocktails drinken, cultuur proeven en heerlijk van elkaar genieten. Is zo'n eerste vakantie nou dé ultieme relatietest? We polsten uw mening in een Parship-enquête.

Vakantie is geen relatietest

Of u nu een duik neemt in de Rode Zee, picknickt aan de voet van de Eiffeltoren of cruist door de kanalen van Venetië; verliefd bént u en niets staat u meer in de weg. Immers, uit die spannende e-mailcorrespondenties blijkt dat u precies op dezelfde golflengte zit als uw partner. Of niet? Wordt uw prille relatie tijdens vakantie op de proef gesteld? We kregen antwoord op deze vraag van 633 Parship-leden, waarvan 329 man en 304 vrouw. En wat blijkt? De meerderheid vindt dat de eerste vakantie samen niet bepalend is voor het verdere verloop van de relatie.

Romantiek

Maar liefst 47 procent van de vrouwelijke respondenten meent dat je tijdens een vakantie sowieso al relaxed bent, en dat een relatie daardoor in 't dagelijks leven heel anders kan uitpakken. 31 Procent van de mannelijke respondenten onderschrijft deze mening. Voelt u het verschil? Thuis op de bank naar NOVA kijken, óf samen aan de Cote d'Azur het schouwspel van tegen elkaar botsende golven gadeslaan? Een makkelijk keuze, toch? Romantische vakantietaferelen als samen genieten van de ondergaande zon, wandelen over het strand en eten bij kaarslicht, hebben natuurlijk snel een positieve invloed op uw gedrag en dat van uw partner.

Spanning

Tóch gelooft veertig procent van de mannen - tegenover dertig procent van de vrouwen, dat een eerste vakantie samen een soort test ká zijn. Althans, gedeeltelijk. Zij kozen namelijk voor de neutrale middenweg: "Het ligt er aan. Er is altijd spanning tijdens zo'n eerste vakantie. Dat hoeft echter nog niet alles te zeggen over wat de toekomst brengt." Dus dames, pak niet meteen uw biezen bij terugkomst als blijkt dat uw partner 's ochtends tot tien uur in dat hotelbed blijft liggen. Hij kan thuis nog bijdraaien!

Raakvlakken

Hoewel de meerderheid van de ondervraagden een vakantie dus niet als dé ultieme relatietest ziet, hecht een kleine minderheid toch veel waarde aan die eerste keer samen op reis: "Op vakantie leer je elkaar pas écht goed kennen, en dat is cruciaal voor het verdere verloop van de relatie", antwoordde 29% van de heren tegen 23% van de dames. Want wat als uw partner steeds naar links wil en u naar rechts? En krijgt u het niet Spaans benauwd als u merkt dat uw partner zich liever op de mountainbike in het zweet werkt, dan, zoals beschreven in de e-mails, van museum naar museum hopt. Of wat denkt u van het telkens moeten splitten van de rekening? Niet helemaal zoals u uw partner van tevoren had ingeschat. Wordt dit het einde van uw prille liefdesgeluk? Is het een gevolg van miscommunicatie? Of een kwestie van elkaar nog maar net kennen? Waarschijnlijk het laatste.

Tips

Tot slot nog enkele tips voor een onvergetelijke vakantie met uw droompartner:

Leg de lat niet te hoog als u op zoek gaat naar een vakantiebestemming: een wereldreis maken kan altijd nog!

Trek geen overhaaste conclusies als na twee weken lichtelijke irritaties ontstaan. Geef elkaar juist de ruimte en zit niet continu op elkaars lip. U bent tenslotte allebei een tijdje vrijgezel geweest en wellicht ook aan die vrijheid gewend geraakt.

Voor wie toch liever direct een verre reis maakt; hierbij geven we u enkele van de meeste romantische plekken ter wereld: lekker ontspannen op eilandengroep Seychellen, duiken op de Maladiven of zeilen in 't Caribische gebied. Mooi weer gegarandeerd!

Dan rest ons nu nog te zeggen: een fijne vakantie!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)