> PARSHIP Magazine > Single leven > Alleen op vakantie? Geen probleem

Single leven

Alleen op vakantie? Geen probleem

Op vakantie zonder partner? Voor de een geen probleem en voor de ander een regelrecht drama. Wat doet u? Blijft u liever thuis of trekt u er in uw eentje op uit? We polsten het in een internationale Parship-enquête. De resultaten.

Alleen op vakantie?

Het klinkt spannender dan u denkt: op eigen houtje de biezen pakken en erop uit naar een vreemd vakantieoord. Bang dat u geen gelijkgestemden ontmoet in die twee weken? Geen zorgen! Er zijn namelijk genoeg andere singles die ook hun welverdiende vrije dagen alleen doorbrengen. We legden de resultaten van vijf andere Parship landen naast de Belgische en Nederlandse uitslag. Uit de circa 7500 geïnterviewden blijkt dat een derde van de vrijgezellen er geen probleem mee heeft zijn/haar vakantie alleen te vieren.

Alleen op vakantie

Dat een derde van de ondervraagden het niet erg vindt alleen op vakantie te gaan, is zeer positief. Zo wordt de kans alleen maar groter dat u tijdens uw reis een metgezel(lin) ontmoet. Richt u zich alleen niet te veel op de Spaanse dames; slechts 22% van hen ziet het zitten om alleen op vakantie te gaan. De Spanjaarden spannen echter met 41% de kroon; de Italianen komen op de tweede plaats met 37%. In België en Nederland, en ook buurland Duitsland, Zwitserland en Italië is het verschil tussen vrouw en man minimaal.

Liever thuisblijven

Verder gaat een derde van de ondervraagden er het liefst op uit met familie en/of vrienden. Overigens zien de vrouwen dit meer zitten dan de mannen. Opvallend is dat de heren over het algemeen liever thuisblijven dan de dames. Zij antwoordden: "Als ik een partner heb, ga ik wel weer op vakantie." Opmerkelijk hoog is het percentage Belgische mannen dat thuisblijft: maar liefst 36% koos voor dit antwoord. In Nederland is dat iets minder: 29% van de mannen.

Met groep

En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een groepsreis te boeken. Gewaagd? Welnee. Er is altijd wel íemand in de groep met wie het klikt. Zo denkt 15% van de Nederlandse vrouwen er ook over; vergeleken met de andere respondenten steken zij ver boven hun concurrenten uit. Ook de Belgische dames (10%) zijn hierin wat terughoudender.

De voordelen van alleen reizen:

1. Meer vrijheid en onafhankelijkheid; wilt u rechtsaf? Dan gaat u rechtsaf. 2. Eerder contact met andere reizigers. 3. Eerder in contact met plaatselijke bevolking. 4. U komt weer even helemaal tot uzelf.

Parship wenst u (en uw potentiële partner) een fijne vakantie toe!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)