> PARSHIP Magazine > Single leven > Droompartner blijft slank

Single leven

Droompartner blijft slank

Het schoonheidsideaal lijkt zich in de media te verschuiven van maatje 36 naar volslank. Geldt deze trend ook voor Parship-leden? We hielden een enquête over hoe u uw droompartner ziet.

Droompartner blijft slank

Tijdschriften als Nouveau en BeauMonde presenteren de voluptueuze rondingen van Karin Bloemen als ultieme vrouwelijkheid. Een commercial van cosmeticafabrikant Dove toont zes volslanke vrouwen in hun ondergoed voor de camera, onder het motto "Echte vrouwen hebben echte rondingen". En vervolgens vertelt Kate Winslet in een recent interview op zeer ontspannen voet te leven met haar (wisselende) lichaamsgewicht. Voorbij is de tijd dat de schoonheidsformule "aantrekkelijk = slank en ondervoed" de mode- en lifestyle-bladen vulden. Maar heeft de huidige doet-u-mij-maar-een-onsje-meer-trend daadwerkelijk zijn uitwerking op onze esthetische beleving? Parship.nl wilde het weten. En eind maart luidde de "Vraag van de Week": Hoe belangrijk is het gewicht bij de partnerkeuze?

Alles blijft bij het oude

De online-enquête leverde een eenduidige uitslag op: 56,4 procent van de in totaal 512 deelnemers geven toch de voorkeur aan een slanke partner. Eén vijfde van de ondervraagden wenst zelfs een partner met een sportief en afgetraind lichaam. Redenen: men houdt zichzelf fit en in vorm, of is in ieder geval bezig het eigen figuur af te stemmen op het zelfbeeld. Want wie sportief is, zit lekker in zijn vel en heeft een betere uitstraling. Ondanks een meerderheid voor "slank" blijkt dat de weegschaal in slechts 17 procent van de gevallen het genoemde ideaalgewicht aangeeft. En hoe Parship-leden verder over zichzelf en anderen denken? 6,6 Procent van de ondervraagden geeft aan zelf ook geen ideaalgewicht te hebben. Deze groep zegt zich dan ook prettiger te voelen bij een partner met een paar pondjes meer. Eén op de tien prefereren nadrukkelijk de ronde Rubens-achtige vormen. 6,8 Procent wenst juist dat hun partner "iets van vlees aan de botten heeft". Voor bijna 20 procent van de ondervraagden is het gewicht niet van belang - men valt voor het karakter van een persoon. Slank is aantrekkelijk; maar geen graadmeter voor ware liefde.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)