> PARSHIP Magazine > Single leven > Koude winters van de (ijs)baan

Single leven

Koude winters van de (ijs)baan

U kent ze misschien wel: van die winterse (zon)dagen waarop u helemaal niets te doen hebt en de dagen kort en koud zijn. Een stevige winterwandeling over het strand, met een goed boek voor de kachel of op bezoek bij vrienden. Hoe komt ú de winter door? We polsten het in een Parship-enquête. /system/galleries/pics/pictures/nl_NL/winterse_zondag_square.jpg

Winter

Langzamerhand blijft het weer wat langer licht. Toch laat een vol park en een zonovergoten terras nog even op zich wachten. Een zacht voorjaarszonnetje probeert tussen de winterse buien door te dringen, maar wint het bij lange na niet. Bederven de hagel-, sneeuw- en regenbuien uw lentekriebels of gaat u door weer en wind toch de hort op? We kregen 1094 reacties van mannen en 1649 reacties van vrouwen. Wat blijkt? De meerderheid laat zich door de kou niet uit het veld slaan.

Frisse neus

Meer dan de helft van de vrouwen (51%) vermaakt zich hoe dan ook wel. En dat geldt ook voor 44% van de mannen. Ongeveer een kwart van zowel de vrouwelijke (26%) als de mannelijke respondenten (25%) is iets minder blij met het grauwe weer. Zij halen een frisse neus om toch nog even de deur uit te zijn geweest; maar gaan daarna dan ook weer snel naar binnen. Een kleine groep van de ondervraagden, twaalf procent van de heren en zeven procent van de dames, gaat sporten.

Gezelligheid

Slechts zes procent van de vrouwen en acht procent van de heren besluit om zelf de gezelligheid in huis te halen door vrienden of familie uit te nodigen. U wilt tenslotte graag mensen om u heen hebben. Maar als vrijgezel kan het soms best lastig zijn om deze knusheid altijd te vinden. Het is daarom belangrijk om te leren alleen te zijn. Immers vrienden en familie zijn ook niet altijd bereikbaar. Zo gaat bijvoorbeeld drie procent van de vrouwelijke ondervraagden en twee procent van de mannelijke ondervraagden op de culturele toer: "Ik bezoek een museum of ga naar de film", antwoordden zij. Negen procent van de mannen en zeven procent van de vrouwen onderneemt liever een hele andere activiteit.

Activiteiten

Dat het leven in de winter niet ophoudt bij de voordeur en dat het houden van een winterslaap wel lekker warm is, maar verder geen uitkomst biedt hoeven we u niet te vertellen. Er zijn voldoende mogelijkheden om u te vermaken. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

* Boek een vakantie naar een zonnig oord. Zo doorbreekt u voor even de kou! * Maak van tevoren afspraken met vrienden; dan weet u zeker dat u bij een volgende keer geen bot vangt. * Koop een museumjaarkaart. Zo gaat u makkelijker de deur uit en heeft u een stok achter de rug.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)