> PARSHIP Magazine > Single leven > Mijn leven als single: is het écht mijn eigen keuze?

Single leven

Mijn leven als single: is het écht mijn eigen keuze?

Door deze vraag niet uit de weg te gaan als single, maar een antwoord te zoeken op deze vraag kan best verhelderende conclusies opleveren.

Zomer, zon en Parship!

“Wat zijn nu juist de elementen die mijn relaties doen mislukken? Langdurige relaties, waarom lijken die niet voor mij te zijn weggelegd? Waarom val ik altijd op de verkeerde, op personen die niet bij me passen?”

Als Parship-lid heb je reeds de zoektocht naar een liefdesrelatie aangevat. Het is dan misschien niet slecht om even stil te staan bij de reden van jouw “single zijn”.

Zowel bij de leuke als de minder leuke kanten van het solo leven... Parship helpt.


1) Vrij en Single : Hoe zit het echt ?
Singles worden vaak voorgesteld als actief, dynamisch, mensen met veel projecten en mensen die genieten van een totale vrijheid. Paradoxaal genoeg is het op gevoelsmatig vlak soms wel andere koek. Er zijn ook singles die gebukt gaan onder de eenzaamheid, singles die gebrek hebben aan energie en motivatie.
Probeer te achterhalen waarom je nog of opnieuw single bent? Is het een vrije keuze of heb je het moeten ondergaan?

Kom je uit een breuk en is het je partner die je relatie beëindigd heeft? Analyseer je breuk, probeer er ook over te spreken met één van je vrienden of vriendinnen, iemand die je vertrouwt en sta open voor een objectieve mening. Je steekt er wellicht wat van op. Anderen zien soms dingen waar we zelf blind voor zijn.

Heb jij je partner verlaten? Dan weet je vermoedelijk wat je wel en wat je niet zoekt in een liefdesrelatie. Je weet wat je nodig hebt, wat je te doen staat om gelukkig te zijn, zelfs al is de weg er naartoe soms moeilijk.


2) Tijd nemen voor jezelf en loslaten
Te veel tijd hebben en tijd nemen voor jezelf kan raar en ongemakkelijk overkomen in het begin. Zeker als je uit een relatie komt waar nagenoeg alles samen werd gedaan en beslist. Het zou kunnen dat je je wat verloren voelt. Met deze nieuwe herwonnen vrijheid moet je leren omgaan. En dat zal iedereen op zijn manier doen.

Thuis voor TV hangen en eindelijk die marathon van je lievelingsserie zien? Het is er de perfecte timing voor. De boel de boel laten? Mag ook. Grote schoonmaak doen, kan helpen om ook op het mentale of sentimentele vlak orde op zaken te stellen. Het is hét moment om het uit te zoeken. Wat houdt je tegen?

Opgelet: trap niet in de val van de goedbedoelde adviezen van familie en vrienden : “Ga uit, zie de wereld, het leven stopt niet, enzovoorts.”. Laat je niet onder druk zetten. “Het” recept om het leven als single aangenamer te maken bestaat niet. Dat is voor iedereen anders. Luister vooral goed naar je eigen wensen en doe de dingen die jou gelukkig maken.


3) Leef je leven ipv het te dromen
De periode van het single zijn is de ideale periode om wat introspectie te doen. Wat voel ik nu? Hoe ga ik ermee om ? Wat doet het met mij ? Wat wil ik? Het is belangrijk om er positieve elementen uit te halen, om er dingen uit te leren. Misschien wel jezelf beter leren kennen. Dit alles zal een positieve weerslag hebben op de zoektocht naar een partner, de weg naar een nieuwe liefdesrelatie.

Probeer oog te hebben voor de kansen die je aangeboden worden en grijp ze. Uitjes, ontmoetingen, professionele projecten waar je enkel maar van durfde te dromen. Probeer zelf iets te realiseren; voor jezelf of voor anderen in deze fase. Je zal er sterker uitkomen, zelfverzekerder én rijk aan ervaringen!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)