> PARSHIP Magazine > Trouwen > Trouwen is niet het belangrijkst

Trouwen

Trouwen is niet het belangrijkst

Misschien dat u uw droompartner al hebt ontmoet of dat u nog op zoek bent naar de ware liefde. Stiekem denkt u al aan het moment dat uw (potentiële) partner op zijn of haar knieën zal gaan. Verlangt u naar deze gebeurtenis? Of houdt u het huwelijksbootje liever op afstand? We polsten het in een Parship-enquête. Lees de resultaten.

trouwen

De jurk, het feest en de man van hun dromen: veel meisjes en jonge vrouwen dromen weg bij de gedachte aan hun bruiloft. Het moet de mooiste dag uit hun leven worden en alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Van de koets en de rode loper tot aan de bruidstaart en de huwelijksnacht. Toch staat de meerderheid van de vrouwen niet te springen om direct het jawoord te geven. Tenminste, dat blijkt uit het onderzoek dat gehouden werd onder 1520 Belgische en Nederlandse respondenten.

Eerst verliefd worden

'Dat kan ik nog niet voorspellen. Eerst wil ik verliefd worden, dan zien we wel wat de tijd brengt. antwoordt de helft van zowel de Belgische als Nederlandse respondenten. Ongeveer 15% van de dames antwoordt resoluut en zegt graag de ware liefde te vinden en te trouwen; dit tegenover 10% van de heren. De mannen laten het eerder afhangen van wat vrouwlief het liefst wil: 'Ik hoef niet per se te trouwen, maar ben ook niet tegen. Ik zou doen wat mijn partner het liefst wil', reageerde ongeveer een vijfde van de mannen.

Boterbriefje niet nodig

Opvallend is dat meer Belgische vrouwen dan mannen liever helemaal niet trouwt; 12% dames tegenover 7% heren meent: .Ik wil absoluut niet trouwen. Liefde zonder dat boterbriefje is ook prachtig.. Daarnaast kozen ook meer Belgische vrouwen dan mannen voor het antwoord: .Ik zou liever niet trouwen. Maar zeg nooit, nooit!. Nederlandse mannen (16%) en vrouwen (16%) stemden daarentegen gelijk op dit antwoord. Minder dan tien procent koos voor het antwoord: .Dat varieert van tijd tot tijd. Het huwelijk heeft voor- en nadelen..

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)