> Pers > Persarchief

Persarchief

19.09.2014

Kinderwens speelt geen grote rol in de zoektocht naar de ideale partner
Laten singles zich leiden door hun kinderwens bij het zoeken naar een partner? Zijn singles met een kinderwens bereid om op date te gaan met een ouder? En laten single ouders hun keuze voor een partner beïnvloeden door de mening van hun kinderen? Een kinderwens, eigen kinderen, dan wel de kinderen van een toekomstige partner lijken een minder grote rol te spelen dan verwacht, dit blijkt uit een onderzoek van datingsite Parship bij 830 van haar leden.

28.05.2014

Liefde gaat boven voetbal voor Vlaamse single
Wat gebeurt er als je een Vlaamse single op date vraagt, wanneer de Rode Duivels een match spelen op het WK? Zegt hij of zij af om de wedstrijd toch te bekijken? Welnee! Het merendeel van de singles verkiest een date boven een match van België. Dat blijkt uit een enquête van datingsite Parship.

03.10.2012

Moet je partner dezelfde politieke voorkeur hebben?
Binnen 2 weken kruipen we weer met zijn allen in de stemhokjes. Speelt het vakje dat we dan aanduiden een rol bij onze partnerkeuze of doet de politiek voorkeur van je wederhelft er helemaal niet toe? Online relatiesite Parship legde haar oor te luister bij haar leden en stelde vast dat meer dan de helft politieke voorkeur absoluut niet belangrijk vindt. Een derde is dan weer tevreden als ze op voor hen cruciale punten dezelfde politieke waarden delen met hun partner. Politieke compromissen sluiten zit de Belgen dus ook op vlak van relaties in het bloed.

11.07.2012

Kussen op de eerste date: do or don’t?
Vrijdag 6 juli is het ‘International Kissing Day’, dé perfecte gelegenheid voor online relatiesite Parship om bij haar leden te polsen naar kussen op de eerste date. Het eerste afspraakje is altijd een spannend moment en kan uitdraaien op een groot succes of op een gigantische afknapper. Maar wat met kussen tijdens de eerste date? Ga je ervoor of is het not done? En wat blijkt… mannen en vrouwen delen niet helemaal dezelfde mening!

09.05.2012

Wat verknalt een eerste date? De meeste irritante situaties volgens de Parship singles
Een eerste date is altijd spannend. Je weet immers nooit wat je kan verwachten. Wordt het je droompartner of een enorme afknapper? Online relatiesite Parship was benieuwd welke situatie hun Belgische leden het meest irritant vinden tijdens een eerste afspraakje. En wat blijkt? De vrouwen ergeren zich vooral aan mannen die te laat komen. Mannen worden daarentegen horendol van een date die maar blijft doorgaan over haar ex. Andere veel voorkomende ergerlijke situaties: een zwijgzame date, een date die steeds buiten gaat roken of een dronken date.

15.06.2011

Meer dan een jaar na de verkiezingen zitten we nog altijd in een communautaire impasse. Nederlandstaligen en Franstaligen lijken het maar niet eens te worden. Parship, al 10 jaar een pionier in online dating, vroeg zich af of we ook als single andere verwachtingen hebben, of zijn we in tegendeel wel verenigde Belgen in onze zoektocht naar een partner? Uit het Parship onderzoek1 blijkt dat Nederlandstaligen en Franstaligen hun karakteristieke eigenschappen dan misschien wel anders beschrijven, toch zijn we allemaal op zoek naar een partner waarop we kunnen steunen en die we onvoorwaardelijk vertrouwen om samen een leven op te bouwen. Kortom: we kunnen best een partner over de taalgrens zoeken, een communautair akkoord tussen een Vlaamse & een Waalse single zou dus wel wat sneller in kannen en kruiken zijn!

13.04.2011

Parship helpt singles al 10 jaar bij het vinden van een partner die bij hen past
Online relatiesite Parship viert in 2011 zijn tienjarig bestaan. 10 jaar geleden was Parship de eerste datingsite in Europa die op basis van wetenschappelijke test mensen met elkaar ging matchen. Vandaag is deze pionier Europees marktleider met meer dan 10 miljoen leden in 14 landen. In België bestaat de relatiesite dit jaar ook al 5 jaar. Het ideale moment vond Parship om voormalige leden die via Parship hun droompartner vonden te vragen hoe hun zoektocht verliep en hoe het met hun relatie gesteld is.

18.06.2010

Het WK Voetbal en Europese vrijgezellen: een ideale match of een schot naast de goal?
Vorige week ging de Wereldbeker voetbal van start in Zuid-Afrika. De hele wereld is in de ban van de balkunstjes van internationale sterren. Maar wat doet deze periode met ons liefdesleven? ? En vinden vrijgezellen de voetbalgekke mannen en vrouwen eigenlijk wel aantrekkelijk? Parship, de grootste online relatiebemiddelingsite in Europa, ging in 11 landen1 op onderzoek uit.

01.12.2009

Meer en meer 50-plussers kiezen voor online dating
Online dating en matchmaking zijn voor velen de ideale manier geworden om een partner te vinden. Het is iets van alle leeftijden, en ook 50-plussers daten steeds meer online. Na een scheiding, overlijden, of lange relatie is een nieuwe start maken niet altijd even gemakkelijk. Via online dating kunnen ze op hun eigen ritme en in alle vrijheid en discretie de stap naar een nieuwe relatie zetten. Zo stelt ook online relatiesite Parship een stijging vast van het 50-plussers die op zoek zijn naar een partner. Het aantal 50plus-leden is de afgelopen jaren meer dan vertienvoudigd. De site kent ook in andere leeftijdsgroepen een toenemend succes wat aantoont dat de Belgen de smaak van online dating te pakken hebben. Sinds de start van Parship in België neemt het aantal leden elk jaar significant toe. Dit is in grote mate te danken aan de discrete, degelijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Parship!

13.07.2009

PAN-EUROPESE Parship ENQUÊTE : VROUWEN ZIJN KIESKEURIGER DAN MANNEN
Al lange tijd doet het cliché de ronde: vrouwen zouden hogere eisen stellen aan hun partner dan mannen. Parship, één van de grootste relatiesites in Europa, besloot dit cliché nader te bekijken en vroeg 13.000 mannen en vrouwen in 13 Europese landen welke eisen ze stellen aan hun partner1. En wat blijkt? De Europese vrouwen zijn inderdaad kieskeuriger dan de mannen! Naast een eerlijke, trouwe en vlotte partner, willen de Europese vrouwen ook nog eens een beest in bed dat bovendien intelligent en vrijgevig is én hen als een gelijke behandelt. De mannen stellen zich wat gematigder op. Eerlijkheid, trouw en een goede communicatie staan ook in hun top 3, en ze vinden goede looks en sex appeal net iets belangrijker dan vrouwen.

10.12.2008

Parship EINDEJAARSENQUETE 2008
De online relatiebemiddelaar Parship voerde een grootschalige Europese eindejaarsenquête uit bij zijn leden. Waar en met wie brengen de Europeanen de eindejaarsperiode bij voorkeur door? Welk cadeautje vinden ze het liefst terug onder de kerstboom? Wat verwachten ze van het nieuwe jaar op liefdesvlak? Brengt 2009 eindelijk die langverwachte een nieuwe liefde? Ontdek waarin de Belg verschilt van de gemiddelde Europeaan en hoe romantisch, maar tegelijkertijd hoe realistisch de Belg is tijdens de eindejaarsperiode.

02.10.2008

Parship ENQUETE: BELGEN GELOVEN IN LIEFDE OP HET WERK
Singles brengen meer en meer uren door op het werk, waardoor er minder tijd overblijft om een potentiële partner tegen het lijf te lopen buiten de werkomgeving. Bovendien hebben de afgelopen jaren meer vrouwen hun intrede gedaan op de arbeidsmarkt. Zo wordt de kans dat koppels ontstaan op de werkvloer steeds groter. Het toenemende belang van teamwerk en de e-mail, die communiceren (en flirten) gemakkelijker maakt, brengen mannen en vrouwen vaker met elkaar in contact tijdens de werkuren. Zo kan een nauwe band ontstaan die het professionele overstijgt. Parship ging na hoe de Europese single staat tegenover liefde op het werk.

01.10.2008

GAY-PARSHIP, vind je ware holebi liefde
Om de holebi singles in België te helpen in hun zoektocht naar hun grote liefde, richtte Parship een relatiesite speciaal voor hen op. Singles die meer willen dan een losse flirt, zullen op Gay-Parship ongetwijfeld hun droompartner vinden. De unieke wetenschappelijke persoonlijkheidstest van Parship zorgt er immers voor dat uit de vele leden enkel “matches” ontstaan met personen die echt bij je passen. Om zijn steun aan de Gay community te vergroten, ging Gay-Parship ook een samenwerking aan met Gayworld.be, een van dé referentiesites in de Belgische holebi wereld, en sponsort het de Gay Games in Keulen, het grootste evenement voor homo’s en lesbiennes wereldwijd.

06.05.2008

MARKTLEIDER Parship VERDUBBELT OMZET
Hamburg, 6 mei 2008 – De relatiemarkt blijft maar groeien, en dan vooral het segment van online matchmaking. Parship, de marktleider in België en in Europa op vlak van online relatiebemiddeling, behaalde in 2007 een recordomzet van 46 miljoen euro. Dit betekent een indrukwekkende stijging van 100% vergeleken met vorig jaar. Volgens marktcijfers is het totale Europese online matchmaking segment goed voor 67 miljoen euro. Het marktaandeel van Parship in dit segment bedraagt momenteel 70%. Parship, een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck, is aanwezig in 14 landen en heeft 135 werknemers.

01.05.2008

Parship’S TWEEDE GROOTSCHALIGE ENQUETE OVER SINGLES IN EUROPA
Parship, één van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa, liet eind 2007 een grootschalig onderzoek uitvoeren bij meer dan 6.000 singles tussen 18 en 59 jaar in 13 Europese landen om zo meer te weten te komen over het leven van de Europese vrijgezellen en hun toekomstperspectieven. Uit de eerste resultaten bleek dat de Europese singles helemaal niet zo ongelukkig zijn als soms gedacht wordt. Ze zijn tevreden met hun vrijgezellenstatus en zijn niet ongerust over het vinden van een ideale wederhelft. Maar besteden de Europese singles wel voldoende tijd aan deze zoektocht naar de ware of concentreren ze zich liever op hun carrière?

14.03.2008

Parship INTRODUCEERT DE TWEEDE GROOTSCHALIGE ENQUETE OVER SINGLES IN EUROPA
Parship, één van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa, liet eind 2007 voor de tweede maal een grootschalig onderzoek uitvoeren bij meer dan 6.000 singles tussen 18 en 59 jaar in 13 Europese landen om zo meer te weten te komen over het leven van de Europese vrijgezellen en hun toekomstperspectieven. Uit het eerste deel van de resultaten bleek dat de Europese singles helemaal niet zo ongelukkig zijn als soms gedacht wordt. De ondervraagde singles zijn tevreden met hun vrijgezellenstatus en zijn niet ongerust over het vinden van een wederhelft.

16.11.2007

Nachtmens en vroege vogel: overwint liefde echt alles?
’s Avonds gezellig samen gaan slapen en ’s morgens wakker worden in elkaars armen: het droombeeld van velen. Maar wat als je partner een nachtraaf is en jij een vroege vogel? Parship vroeg aan meer dan 10.000 Europeanen, waaronder 541 Belgen, welk slaapritme hun ideale partner heeft. Het resultaat: 51% van de ondervraagde Europeanen hoopt een partner te vinden met hetzelfde slaapritme. Een groot deel van de Belgen (45%) en meer dan 34% van de Europeanen stoort zich echter niet aan het slaapritme van zijn partner want, zeggen ze, liefde overwint alles.

06.06.2007

Singles in België
Singles in België. Nog nooit waren ze met zoveel. Anderhalf miljoen of één op zeven Belgen om precies te zijn1. De toename is bovendien het sterkst bij mannen en in Vlaanderen. Deze stijgende trend zou zich doorzetten tot 2015. Steeds meer vrijgezellen lijken bovendien de weg te hebben gevonden naar online daten. Om een beter inzicht te krijgen in de leefwereld van Belgische singles en haar leden nog beter te helpen bij het vinden van een geschikte partner, liet Parship, één van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa, onderzoeksbureau Ipsos een onderzoek doen naar het wel en wee van singles2.

01.05.2007

In de liefde nog geen sprake van één Europa
Woensdag 9 mei is het Europadag, de dag die in het teken staat van de Europese éénwording. Een uitstekende gelegenheid voor Parship - Europa’s grootste liefdesbemiddelaar - om bij haar leden na te gaan in hoeverre Belgen ‘Europa-minded’ zijn op liefdesgebied. En wat blijkt, ondanks het 50-jarig bestaan van het Verdrag van Rome en eenzelfde munteenheid, kijken de meeste Europeanen tijdens hun zoektocht naar de ware liefde opvallend weinig over de grens. Dit geldt ook voor de Belgische singles, we zoeken de ware liefde voornamelijk in eigen land. De Belgen die hun blik wel verruimen, doen dit bij onze noorder- (17%) en zuiderburen (14%).

01.03.2007

INTERNET DATEN: HOE SNEL GEEFT U UW TELEFOONNUMMER?
Parship, één van de grootste online relatiebemiddelingsbureaus in Europa polste hoe snel Belgische en Nederlandse singles hun telefoonnummer geven nadat ze iemand online hebben leren kennen. Zijn de meeste singles eerder terughoudend of juist ruimdenkend? De resultaten en het verschil tussen mannen en vrouwen lees je hieronder…

01.03.2007

Parship INTRODUCEERT DE TWEEDE GROOTSCHALIGE ENQUETE OVER SINGLES IN EUROPA
Singles worden niet langer beschouwd als ongelukkige personen die depressief door het leven gaan. Vandaag de dag is iedereen zich ervan bewust dat je als single een leven kan leiden dat voldoening geeft. Vele vrijgezellen hebben een baan, een eigen inkomen en een drukke sociale agenda. Dit alles heeft invloed op de manier waarop ze op zoek gaan naar een partner. Tegenwoordig zoeken vrijgezellen niet alleen een partner om het leven mee te delen, maar ook iemand die bij hen past en hun leven rijker maakt. Parship, één van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa, liet eind 2007 voor de tweede maal een grootschalig onderzoek uitvoeren bij meer dan 6.000 singles tussen 18 en 59 jaar in 13 Europese landen om zo meer te weten te komen over het leven van de Europese vrijgezellen en hun toekomstperspectieven.

01.11.2006

1 OP 5 VRIJGEZELLEN GAAT ROND DE EINDEJAARSPERIODE ACTIEF OP ZOEK NAAR EEN PARTNER VIA HET INTERNET
De eindejaarsfeesten staan weer voor de deur. Voor velen onder ons betekent dit een tijd van gezellig samenzijn met familie en partner, maar ruim 1.5 miljoen alleenstaanden in België zien de feestdagen liever gaan dan komen. Dit blijkt uit een international onderzoek dat de relatiebemiddelingsite Parship onder haar leden voerde. Meer dan de helft van de vrijgezellen ziet op tegen het traditionele kerstfeest en 25% viert oudejaarsavond liever niet. Doch blijven vele vrijgezellen niet bij de pakken zitten, 1 op 5 gaat juist tijdens de wintermaanden en de eindejaarsfeesten intensiever online op zoek naar een partner.

31.08.2006

Vakantieliefde: ware liefde of slechts een exotisch avontuur?
Parship, één van de grootste online relatie-bemiddelingsbureaus in Europa die sinds kort ook aanwezig is op de Belgische markt, wilde graag weten wat mensen beweegt om de ware liefde te vinden. Daarom voerde het in juli en augustus een on-line enquête uit over vakantieliefdes. De liefde van je leven of een kortstondig avontuur? Ruim 800 Belgen namen deel aan deze enquête met een aantal verrassende resultaten.

10.07.2006

Laat liefde niet langer aan het toeval over met Parship.be
Na het succes in o.a Duitsland, Frankrijk en Nederland betreedt Parship nu ook de Belgische singles markt. Parship is één van de grootste online relatiebemiddelingsbureaus in Europa, is aanwezig in 13 landen en telt 3 miljoen leden. De site onderscheidt zich van reguliere datingsites door haar integere en betrouwbare werkwijze en unieke matchmethode. De basis hiervoor is een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest, ontwikkeld door academische psychologen. Deze test, die uitsluitend door Parship wordt gehanteerd, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze ‘matches’ tussen de juiste personen tot stand komen. Het hoge succescijfer bewijst dat dit principe werkt, meer dan 38% van de 3 miljoen leden vindt zijn/haar nieuwe liefde dankzij Parship. Parship.be is dus meer dan alleen een kwestie van geluk! Kans op vinden partner via Parship 4 keer zo groot

Perscontact:
Contact Pers

Chris Verlinden
Vice President BE/Lux chris.verlinden@parshipgroup.com

Error with static Resources (Error: 418)