> Succesverhalen > Seline (47) en Reinier (56)

Alle succesverhalen

Seline (47) en Reinier (56)

In de eerste instantie zag Seline (47) het leeftijdsverschil als belemmering. Reinier (56) overtuigde haar echter, en noemde haar vrouw van de wereld. "Ik kreeg steeds meer het gevoel dat deze man de moeite waard was", vertelt ze. Een ingezonden verhaal.

Reinier: "Zij viel mij op in de bezoekerscorner. Steeds opnieuw kwam ze een kijkje nemen maar een contactverzoek bleef uit. Dat intrigeerde mij want Parship had mij het leven tot dan toe makkelijk gemaakt: mijn mailbox werd regelmatig gevuld met contactverzoeken, maar nu moest ik zelf het initiatief nemen. De aandrang daartoe was groot want we scoorden 82%!" Seline: "Zijn profiel kwam ik als één van de eerste tegen vanwege het hoge aantal matchpunten na mijn inschrijving bij Parship. Wat me direct enorm trof was zijn beschrijving over zichzelf waarin hij heel open schreef over zijn verlangen naar een liefdevolle relatie. Omdat onze woonplaatsen en leeftijden naar mijn idee te ver uiteen lagen, zocht ik geen contact. Wel merkte ik na enige tijd bij mezelf dat ik steeds weer getrokken werd naar zijn beschrijving in 'Ik over mezelf.'"

Italiaanse les
Reinier: "Haar beschrijving in 'Ik over zichzelf' kwam meteen helemaal binnen bij mij. En haar profiel voldeed voor 90% aan mijn wensen. Ik besloot haar in mijn contactverzoek te paaien met het inspelen op één van haar wensen: vloeiend Italiaans leren spreken. In mijn beste Italiaans nodigde ik haar uit om samen op Italiaanse les te gaan, dan was in elk geval één van haar wensen vervuld." Seline: "Mijn eerste gedachte was: 'Zo gemakkelijk gaat dat niet!'. Ik stelde hem een aantal kritische, zeer directe vragen over zijn persoonlijk leven, zijn werk, zijn ideeën over de toekomst. Ook vroeg ik hem of hij zich realiseerde dat onze levensfasen tien jaar verschilden."

Vrouw van de wereld
Reinier: "Zij schreef dat veel van mij haar beviel, behalve mijn leeftijd en de afstand. Ik probeerde haar over te halen door te benadrukken dat de meeste van mijn vrienden allemaal een stuk jonger zijn. En ik weliswaar ouder ben, maar daarmee nog geen oude man. Bovendien hield ik haar als 'vrouw van de wereld' voor dat afstand toch niets voorstelde als het om de liefde gaat." Seline: "Hij besteedde veel aandacht aan zijn antwoord. Ook was dat antwoord heel open en eerlijk. Dat trof me zeer. Ik kreeg daardoor het gevoel dat het de moeite waard was om deze man beter te leren kennen. Dat was het begin van uitgebreid emailverkeer, waar we al snel tot de conclusie kwamen dat we elkaar wilden ontmoeten. Je kunt anders wel eindeloos blijven mailen. Maar een zomervakantie van drie weken zat daar nog tussen. In die vakantie werd ik overstelpt door hartstochtelijke sms'jes met delen uit liedjes van Frank Boeijen. Zonder hem gezien te hebben, althans twee foto's waarop zijn gezicht nauwelijks te zien was, raakte ik geheel in de ban van deze man."

Intieme sms'jes
Reinier: "Gelukkig kwamen we samen snel tot de conclusie dat een ontmoeting leuk zou zijn. Maar zij bleek direct daarna drie weken op vakantie te gaan en ik sprak uit gedurende die tijd ons mailcontact zeer te zullen missen. Ik stuurde haar op de valreep van haar vertrek mijn mobiele nummer. Dat bleek de gouden greep! Hoewel ik niet meer dan een piepklein fotootje van haar had, werd het sms contact naarmate haar vakantietijd verstreek steeds intiemer. Wij bleken beiden de kunst te verstaan om in zeer korte teksten onze zielenroerselen bloot te geven. Virtueel raakten we zeer aan elkaar verknocht. Zou dat worden bevestigd door onze eerste ontmoeting?"

Eerste kus
Seline: "De ontmoeting zelf vond ik heel spannend. De verwachtingen waren hoog gespannen. Mijn eerste indruk was: nee, ik geloof toch niet dat hij het is. Naarmate de avond vorderde en we zelf meer ontspanden, bleek bij beiden hoezeer we verlangden om elkaar aan te raken. Dat aanraken was voor mij de herkenning. Daarin vond ik de man uit de profielbeschrijvingen, uit de email- en sms-berichten." Reinier: "De ontmoeting, een etentje, dreigde een beetje zakelijk te worden tot het moment van de eerste aanraking aan het eind van het diner. Dat brak het ijs en nog veel meer. Toen we het restaurant verlieten, sloeg ik een arm om haar heen en voelde meteen haar hand. Even later midden op straat kwam de eerste langdurige kus. Zij trok zich niets aan van de opmerkingen van voorbijgangers. Ik wist meteen: dit is mijn lief!"

Vergezicht
Seline: "Nu zijn we zes maanden verder. Het is nog steeds zo fijn en voelt zo goed om bij elkaar te zijn. Langzaamaan vlechten onze levens zich in elkaar. Beiden hebben we een drukke baan. We wonen in andere provincies. Mijn kinderen zijn nog jong en wonen thuis. Ons vergezicht, zoals hij dat noemt, is als hij met pensioen gaat en mijn kinderen het huis uit zullen gaan. Tot die tijd zien we wel. We hebben geen haast. En wat we hebben, koesteren we." Reinier: "Zij is de liefde van mijn leven, dat weet ik zeker. In alles zijn we aan elkaar verknocht. Wij zijn nog niet in de omstandigheid om elkaar dagelijks te zien maar ieder moment dat we bij elkaar kunnen zijn, zijn korte romantische vakanties. Alles is fijn met haar. Schertsend zeg ik wel eens dat ik benieuwd ben naar die 18 % waarin we niet zouden matchen. Ik kan nog niets vinden en zal ook niets vinden. Ik wil haar nooit meer kwijt."

* De namen zijn op verzoek van het stel gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)