> Succesverhalen > Robbert (50) en Lisettte (53)

Alle succesverhalen

Robbert (50) en Lisettte (53)

"Ik was compleet verloren" vertelt Lisette (53). Robbert (50) pakte uit bescherming in de grote stad haar hand heel kordaat vast. "Het was nogal druk en gevaarlijk op straat meende hij." Met haar overtuiging dat hij de ware liefde was, had ze het bij het rechte eind. Een ingezonden verhaal.

Lisette: "Toen ik na meer dan 25 jaar huwelijk en een verdrietige scheiding alleen viel, kon ik absoluut niet vermoeden dat ik nu, twee jaar later, opnieuw gelukkig zou worden en tot over mijn oren verliefd zou zijn. In de zomer van 2006 las ik een artikel in de krant en avontuurlijk zoals ik ben, heb ik me toen, een beetje met ongeloof, ik geef toe, op de site ingeschreven. Ik beloofde mezelf dat ik dit zou testen gedurende zes maanden. En dan ééns en voorgoed zou besluiten hoe ik de rest van mijn leven zou verder gaan. Al heel gauw kreeg ik reacties, veel zelfs, en de eerste afspraak was veelbelovend. Hoe rustig en harmonieus dit contact ook was, de chemie was er van zijn kant niet echt. Ikzelf vond het toen wel jammer dat iemand na een paar uurtjes al kon uitmaken of dit de moeite waard zou kunnen zijn om verder te gaan. Nu weet ik wel beter! Ik gaf de moed niet op en ik maakte nieuwe contacten, nieuwe afspraken; deze leverden evenmin iets op. Ik vroeg me af: 'Was ik immuun geworden?' Ik mailde met de hoogste scores, wandelde, praatte, lachte, en was mezelf. Maar mijn hart, mijn gevoel zei niks."

Hollander en Vlaminger
"Op een avond heb ik besloten om eens iets verder door te bladeren in mijn lijstje, en me vooral toe te spitsen op mannen die qua kritieke aandachtspunten (zie mijn eigen rapport) voor mij als persoon overeenkwamen. En er was er een bij die ik dan maar een ijsbreker heb verstuurd. Het was een Hollander, (in feite had ik die meer dan Vlamingen). Op zich is dit geen referentie hier in Vlaanderen maar binnen de kortste keren voerden wij een vrij persoonlijke en intense mailcorrespondentie. Na een paar dagen gaf hij me zijn telefoonnummer en sindsdien bellen we veel."

Trance
"Ons eerste echte contact was een afspraakje op de Dam. In de helse drukte op een zaterdagmiddag zagen we elkaar daar voor het eerst. En inderdaad, deze West-Vlaamse trok na een paar weken van druk telefoon- en mailverkeer helemaal naar het noorden en smolt daar binnen één seconde weg: voor haar stond een reus van een vent. Ik was compleet verloren, zeker toen hij heel kordaat, maar lief mijn hand nam - het was nogal druk en gevaarlijk op straat, meende hij. Toen we 's avonds afscheid namen, we hadden zeven heerlijke uren samen doorgebracht, was ik overtuigd dat deze man het was. Ik was als in een soort trance en zeker dat mijn leven zonder Robbert leeg zou zijn en blijven. Gelukkig was er de mail, de sms, de telefoon en veertien dagen later gingen we al op weekeind. Sindsdien zijn we geliefden."

Verlangende ritten
"Ja, het ging snel, onwaarschijnlijk snel. Maar we zijn volwassen mensen, samen meer dan honderd jaar oud, en we weten wat we wel en niet willen. Daarnaast is er ook Parship die ons beloofde en geruststelde dat wij een goed koppel zouden vormen; als we maar wel aan onze communicatie zouden werken. Dat er een verschil tussen Nederlands en Vlaams is, wisten we al, en soms zorgt dat voor communicatiestoring, maar ook voor amusante en leerrijke ervaringen. De fysieke afstand scherpt het verlangen en zorgt voor lange, verlangende ritten in de wagen, dromend van de geliefde."

Liefde is een werkwoord
"Wij leerden elkaar kennen in deze historisch warme lange nazomer, met wandelingen op de Veluwe, en slenteren langs het strand. Ook de kerstperiode die volgde, had iets magisch. Ik in het uiterste ruige noorden van Holland, met zijn kinderen, hij in het Bourgondische Vlaanderen met mijn pubers. Maar altijd met een lieve partner bij je. Vanaf hier is het onze opdracht om van deze succesvolle, veelbelovende kennismaking, iets blijvends te maken. Wie zei ook weer: liefde is een werkwoord! Maar beiden houden we van werken, én van de liefde, dus dat moet lukken. Aan iedereen die nu nog op zoek is naar een lieve levensgezel: ga ervoor. Wees eerlijk met en over jezelf, vetrouw op de x-factor, en zeg wat je voelt. Je kunt er alleen maar door vinden wat je zoekt: een nieuwe partner. En dat was toch de bedoeling?"

Rest van mijn leven
Robbert: "Bij contacten over grote afstand moet je zeker wat weerstanden overwinnen maar het is beslist de moeite waard. Momenteel is het wel leven van weekeind naar weekeind. Maar we maken in de uurtjes die we samen hebben, er wel het beste van. Sterk punt is ook dat Lisette de testgegevens van Parship heeft gebruikt om selectief naar een geschikte partner op zoek te gaan die past bij haar persoonlijkheidsprofiel. En dat ben ik dan geworden. Hoge scores zeggen niet alles. Wij hadden 77 % qua overeenstemming, maar die magische aantrekking, die fantastische harmonie was er binnen de kortste keren en voelde zo goed aan. Anderzijds was het van het begin af aan duidelijk, dat wij beiden bewust te kennen gaven dat we niet een blijvende latrelatie op het oog hadden. We zien wel waar en wat het wordt. Een echte Holland - België match. In elk geval willen wij gewoon samen verder. Als dat maar praktisch te regelen valt, met de kinderen en hun studies, en ons werk. Ik wil gewoon mijn Vlaamse vrouw de rest van mijn leven bij me."

Ridder op het witte paard
Lisette: "Inderdaad was ik wel degene die de ijsbreker verzond. Maar Robbert was het die heel erg beslist en nadrukkelijk, met zijn persoonlijke directe toon, mij aanspoorde om toch maar de rit naar het noorden te wagen. Hij had mijn twijfels, mijn achtergrond, mijn gevoelens toen al perfect door en trok me op zijn wijze manier, die ik nu zo heb leren waarderen, over de streep. Gelukkig maar. Wij zijn allebei overtuigd dat deze vorm van ontmoeten kansen biedt op succes. Probeer het dus als je echt op zoek bent naar een lieve partner, die zo goed als mogelijk aansluit bij jouw eigen verwachtingen. En ga actief op zoek, want die ridder op het witte paard zul je niet zonder inspanningen vinden. Dus durf iets, overwin je schroom, en je kansen op geluk. Help je zelf een handje."

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)